14 år gammel jente måtte flytte fra Molde etter å ha blitt voldtatt av fem gutter utendørs på høylys dag

Avatar photo
Publisert 29. april 2024 | 17:47

En 14 år gammel jente ble gjengvoldtatt av fem personer i Molde 24. juli i fjor. Mandag ble et avhør med jenta spilt av i Møre og Romsdal tingrett.

Det var ved Molde domkirke at jenta ble voldtatt av fem gutter, etter at hun ble gitt hasj og alkohol. Hendelsen ble filmet og spredt på sosiale medier, noe som skapte en ekstra belastning for jenta.

Tre av guttene var for unge til å bli straffet, mens en 17-åring og en 18-åring ble tiltalt tidligere i år. Document.no har skrevet at de to siktede har navn som er vanlige i islamske land. Den siktede 18-åringen er en asylsøker som nylig har ankommet Norge. Den 14 år gamle jenta er etnisk norsk.

Mandag morgen ble et avhør med jenta spilt av i retten. Her kommer det frem at hun skal ha komt i kontakt med noen av guttene tilfeldig på et kjøpesenter i Molde, ifølge NRK.

I tiltalen fra statsadvokaten i Møre og Romsdal står det at voldtekten er grov fordi den ble utført av flere personer i fellesskap og på en krenkende måte.

To gutter er også tiltalt for å ha filmet og oppbevart video av overgrepet, opplyser statskanalen.

Høsten 2023 fikk både Kripos og det lokale politiet tips fra flere steder i Norge om videoer fra det som skal ha skjedd på kirketrappa midt på høylys dag.

Det førte til at Kripos gikk ut og advarte om at det er ulovlig å dele bilder og video av seksuelle overgrep mot barn. De sa og at hver eneste deling er et nytt overgrep mot offeret.

Jenta blir nå ivaretatt av barnevernet og har flyttet til en annen kant av landet, ifølge NRK. Hun møter ikke selv i retten.

En mann som tilfeldigvis fikk med seg at det foregikk noe ved kirken skal forklare seg om hva han har sett. Flere venner og familiemedlemmer er også vitner i saken. Det er satt av syv dager til saken.

mest lest