Norges største privateide bolig legges ut for salg

Avatar photo
Publisert 29. juni 2023 | 21:51

Det prektige slottet i Larvik har tilhørt Treschow-familien gjennom syv generasjoner. Nå vurderes eiendommen solgt i håp om at den vil bli brukt mer aktivt.

Det skriver First House i en pressemelding.

– Det er en storslått eiendom med et fantastisk hus, bygget både som et hjem og for unike opplevelser og representasjon. Eiendommen fortjener å bli brukt mer aktivt enn hva som er naturlig for meg. Dessuten har jeg en godt egnet leilighet på Sanden i Larvik, sier Michael Stang Treschow til First House.

Huset har en grunnflate på nesten 2200 kvadratmeter, og eiendomen i sin helhet er på nesten 7000 kvadratmeter. Fritzøehus, som det heter, har 75 rom, 21 kjellerrom og huset et vell av kunstskatter samlet av Treschow-familien gjennom generasjoner.

Selgeren Stang Treschow er forberedt på at det kan ta tid å mobilisere den rette kjøperen og gjennomføre et salg av den unike eiendommen.

Les også: USA: Høyesterett nekter høyskoler å bruke rasistisk diskriminering til å løfte opp minoriteter

Ideen om å vurdere salg av eiendommen er et resultat av en lang og grundig tenkeprosess som ble startet sammen med hans mor Mille-Marie Treschow. Hun totalrenoverte eiendommen for omtrent 10 år siden, og har lagt opp til at familien skulle få frihet til å bestemme selv rundt eierskapet til Fritzøehus.

– Et salg av eiendommen er selvsagt vemodig. Huset rommer mye av min families historie. Men det er en tid for alt. Mitt ansvar er å fatte beslutninger i et fremtidsrettet perspektiv, sier Stang Treschow.

Han håper å finne en kjøper som vil skape aktivitet på eiendommen og i lokalsamfunnet.

mest lest