Elon Musk i Norge: – Vi trenger mer olje og gass

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 29. august 2022 | 10:15

Verdens rikeste mann er i Stavanger i forbindelse med ONS.

Musk og hans team ble hentet av noen ventende biler som fraktet dem direkte til ONS-messen på Tjensvoll hvor Musk skal delta på åpningskonferansen klokken 11.00, skriver E24.

Musk, som leder Tesla og Spacex, går for å være verdens rikeste mann med en formue på over 200 milliarder dollar. Man må da også ha noen kroner på konto om man ønsker å være til stede, da billetten til åpningskonferansen koster 16.000 kroner.

Musk har nettopp lagt ut noen meldinger på twitter om at han har begynt med å faste, og det skal få han til å føle seg bedre. Med sine over 103 millioner følgere på Twitter, så vil sikkert mange prøve det tipset.

Les også: Maskuliniteten slår tilbake

«Innimellom vil jeg dele ting på denne kontoen som ser ut til å være bra for meg og mitt liv – og som derfor også kan komme andre til nytte. Dere er også velkomne til å dele deres opplevelser og som dermed kan være til hjelp for andre.», skriver Musk.

Musk er bestemt på at klimaendringene som følge av økte CO2-utslipp er reelle og at utslippene må ned. Men han mener verden trenger mer av alle typer energi for øyeblikket.

– Jeg tror at akkurat nå trenger vi mer olje og gass og ikke mindre, sa han da han ble intervjuet.

Jonas Gahr Støre var på talerstolen før Musk og snakket om norsk havvind-satsning. Den støtter Musk.

– Det er et massivt, utappet potensial i det, sa Musk ifølge NRK.

Milliardæren ankom i sitt private jetfly som er av typen Gulfstream G650 – en forretningsjet produsert av Gulfstream Aerospace.

Se Elon Musk ankomme Sola lufthavn her:

Equinor-sjef Anders Opedal, IEA-direktør Fatih Birol, Shell-sjef Ben van Beurden og Kronprins Haakon, er også til stede under åpningskonferansen.

ONS er en norsk non-profit stiftelse som har som formål å være en møteplass for den internasjonale energibransjen. Arrangementet ONS, som arrangeres av Stiftelsen ONS, avholdes i august annethvert år i Stavanger, Norge. Arrangementet består av en utstilling, en konferanse og en festival.

FBI med tvilsom forklaring på advarsler om Hunter Biden-saken før valget i 2020

mest lest