FBI med tvilsom forklaring på advarsler om Hunter Biden-saken før valget i 2020

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 29. august 2022 | 03:39

Det var Mark Zuckerbergs oppsiktsvekkende uttalelser hos Joe Rogan i forrige uke som har fått FBI til å komme med et svar.

Zuckerberg hevdet nemlig at FBI hadde pålagt Facebook å tone ned saken om Hunter Bidens laptop før valget i 2020 av «frykt for russisk propaganda» under valget, skriver Fox News.

FBI hevder at de rutinemessig informerer den private sektoren i USA, inkludert sosiale medier, om mulig trussel informasjon, slik at de bedre kan forsvare seg mot dette.

Den føderale etaten for etterforskning av kriminalitet i USA. utdypet at de ikke hadde lagt inn noen føringer for verken Facebook eller andre.

Les også: Zuckerberg avslørte til Joe Rogan at FBI kontaktet Facebook og advarte om «russisk propaganda»

«FBI vil fortsette å jobbe tett med føderale, statlige, lokale og private aktører, for å holde offentligheten informert om potensielle trusler. Men FBI kan ikke gi direktiver til firmaer om å iverksette tiltak mot informasjonen de får», hevder etaten.

Meta Newsroom underbygger FBIs påstander ved å vise til at ingenting er nytt i denne saken, og at FBI kun hadde spredt generell informasjon om mulige trusler, ikke spesielt om Hunter Biden saken.

Senator Ron Johnson, som representerer Republikanerne for Wisconsin, sendte denne uken et brev til generalinspektør for Justisdepartementet i USA, Michael Horowitz, hvor han viser til at varslere hevder FBI fortalte sine agenter at de ikke måtte starte etterforskning av Hunter Bidens laptop på flere måneder av frykt for at det kunne påvirke valget i 2020.

Ifølge Johnson har personer med kjennskap til Hunter Biden saken, fortalt hans kontor at etterforskningen bevisst ble forsinket etter ordre fra FBI sentralt.

Se Zuckerberg fortelle Joe Rogan om FBIs advarsel her:

Under de siste ukene før presidentvalget i 2020, sensurerte både Big Tech og venstresiden i amerikansk media, New York Post sin artikkel om de tvilsomme utenlandske forretningsvirksomhetene til den da demokratiske presidentkandidaten Joe Biden sønn.

Om Trump og den konservative bevegelsen

 

 

 

 

mest lest