Krigsseilerne er Norgeshistoriens største helter

Avatar photo
Vidar Kleppe
Bystyrerepresentant for Kleppelista
Publisert 29. september 2022 | 21:47

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Den nye storfilmen Krigsseilerne, setter forhåpentligvis i disse dager et nytt og viktig historisk fokus på norske krigsseilere sin heltemodige innsats under 2. Verdenskrig.

Husk de historiske fakta – under krigen var det krigsseilerne som reddet Norges selvstendighet ved å frakte nødvendig varer og krigsmateriell på verdens hav. Med livet som innsats gav sitt liv for Norges selvstendighet.

Ja, hele 3700 krigsseilere mistet livet i uteflåten, og 473 norske skip gikk tapt. Hjemmeflåtens tap var også stort 1133 mennesker mistet livet i norske og nordiske farvann 441 av de døde var sivile og 199 skip gikk tapt.

En stor skamplett og en skandale i norsk historie var hvordan de krigsseilerne som kom hjem i livet – etter krigen ble behandlet. Vi vet også at Northraship fondet, var det staten som stakk av med. En skandale og forbrytelse som helt klart burde vært straffe forfulgt.

Krigsseilerne er Norgeshistoriens største helter. Husk: At uten krigsseilerne hadde ikke nasjonen Norge vært den vi er i dag. Jeg og Demokratene er krigsseilerne dypt takknemlige og vi vil derfor aldri glemme – nasjonens seilende helter. Tusen takk – dere vil aldri bli glemt!

Woke-besettelse førte til suspensjon av svart stjerne-professor

mest lest