Mímir Kristjánsson: – Så mange PR-rådgivere på stortingsfesten at det ikke var plass til Stortinget

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 29. oktober 2022 | 19:36

Torsdag var det den årlige slottsmiddagen for alle de 169 storingsrepresentantene. Kongen var visstnok i spøkefullt humør.

Men det er ikke nachspiel på Slottet (så vidt iNyheter vet). Derfor pleier de mer festglade stortingsrepresentantene å reise opp til Lorrys, de brune bula som ligger bare et par steinkast unna, bak slottet.

Men det var slett ikke lett å få plass kan Rødt-politiker Mímir Kristjánsson opplyse på sin Facebook-side. PR-byråene hadde allerede booket plassen, og hvem vet hvorfor…

– I går var vi på slottsmiddag, som kongen årlig inviterer Stortinget på. Etterpå skjedde det noe oppsiktsvekkende morsomt. Det tradisjonsrike nachspielet pleier å være på Lorry. Men så mange PR-byråer hadde reservert bord på Lorrys at de som skulle bli påvirket, ikke kom inn. Det var altså så mange PR-rådgivere på stortingsfesten at det ikke var plass til Stortinget, skriver han og avslutter:

– Jeg vet ikke hva dette sier om samfunnet, jeg. Men jeg kom meg inn på Lorrys til slutt. Og det angrer jeg på i dag, for det var en jævla spandabel gjeng.

Artikkelen fortsetter.

Sløseriombudsmannen har plukket opp Mímir Kristjánssons innlegg og kommenterer på denne måten:

– Det er nærmest en naturlov at så lenge politikere deler ut skattebetalernes penger, vil folk samle seg rundt politikerne for å kjempe om disse pengene. (…) Om jeg står på torget og kaster fra meg brødbiter er det også naturlig at jeg omringes av ivrige, sultne fugler.

– Vil du ha færre fugler på torget er den beste løsningen antagelig å kaste ut færre brødbiter. Vil du ha færre lobbyister er den beste løsningen antagelig å dele ut mindre av folks skattepenger.

Også Erik Stephansen i Nettavisen har kommentert hendelsen. Ifølge ham var det 100 PR-folk for hver stortingsrepresentant som slapp inn.

De 38 svindlerne burde ikke få plass ved kongens bord

mest lest