«Friends»-skuespiller Matthew Perry (54) er død

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 29. oktober 2023 | 06:45

Den amerikanske skuespilleren Matthew Perry døde lørdag ettermiddag

Det skriver flere amerikanske medier.

Han ble 54 år gammel.

Perry har hatt roller i flere filmer og TV-serier, men er mest kjent for sin rolle som Chandler Bing i TV-serien ‘Friends’.

Perry skal angivelig ha bli funnet død i sitt eget hjem i Los Angeles lørdag ettermiddag, Ifølge Los Angeles Times og TMZ, som først meldte om dødsfallet.

Seriens produksjonsselskap, Warner Bros, har kommentert dødsfallet i en uttalelse til CNN, og skriver at de er «knust over døden til vår kjære venn Matthew Perry».

De beskriver Matthew Perry som «en utrolig begavet skuespiller» og «en uutslettelig del» av Warner Bros-familien.

– Virkningen av hans komiske geni kunne merkes over hele verden, og arven hans vil leve videre i hjertene til så mange. Det er en hjerteskjærende dag og vi sender vår kjærlighet til familien hans, hans kjære og alle hans hengivne fans, skriver selskapet.

Omstendighetene rundt skuespillerens død er ikke avslørt, men amerikanske medier melder at Perry ble funnet død i sitt hjem i Los Angeles.

Myndighetene har ikke offisielt bekreftet dødsfallet, men en talsperson for Los Angeles Police Department bekrefter overfor People at politiet ble tilkalt til skuespillerens adresse i forbindelse med en melding om dødsfallet til en mann i 50-årene.

En ikke-navngitt talsmann sier til NBC at skuespilleren kan ha druknet.

Amerikansk-kanadiske Matthew Perry ble født i Plymoth i den amerikanske delstaten Massachusetts i 1969. Han er sønn av skuespiller Jon Bennett Perry og journalist Suzanne Marie Morrison.

Etter flere mindre roller på 80- og begynnelsen av 90-tallet fikk han sitt store populære og internasjonale gjennombrudd med ‘Friends’-serien.

Serien hadde 10 sesonger i perioden 1994 – 2004, med 236 episoder.

Serien ble en av de mest populære komedieseriene i historien og mottok en rekke TV-priser. Matthew Perry er selv nominert til en Emmy for sin rolle.

Perry spilte en av de seks hovedpersonene, Chandler Bing, som var TV-seriens sarkastiske karakter som alltid var klar med et humoristisk slag.

Perry var åpen om sin kamp mot rusavhengighet.

Han har tidligere uttalt at han på grunn av sin avhengighet ikke kan huske å ha deltatt på innspillingen av «Friends» i en treårsperiode mellom sesong tre og sesong seks.

mest lest