Omfattende tiltale tatt ut mot Hans Jørgen Lysglimt Johansen

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 29. november 2023 | 20:22

Tiltalen ble tatt ut tirsdag kveld, 28. november.

Tiltalen mot lederen av partiet «Alliansen» omfatter blant annet grovt Nav-bedrageri, flere brudd på hatytringsparagraf 185, hensynsløs atferd (§ 266), forsikringsbedrageri, og uriktig forklaring.

En opprinnelig siktelse for oppfordring til straffbar handling (§ 183) ble frafalt der han på en video angivelig «oppfordret til å blokkere og hindre lovlig ferdsel til lokaler hvor det ble foretatt vaksinering av skolebarn, skadeverk på lokalene og bruk av vold mot personer dersom det var nødvendig for å få stoppet vaksineringen.»

iNyheter har sett tiltalen. Hoveddelen av dokumentet dreier seg om ytringer Lysglimt Johansen ifølge politiet skal ha kommet på sosiale medier, i hovedsak på Twitter (nå X) i perioden november 2018 til mars 2019. Og noen senere ytringer på bitchute og TikTok.

Twitter-kontoen til Lysglimt Johansen ble stengt i 2019. Han sier til iNyheter at han ikke husker nøyaktig når det skjedde men at det var omlag i mars det året.

Les også: Alliansen overrasker blant Oslo-skolene – større enn både Sp og SV

I en uttalelse til iNyheter stiller Lysglimt Johansen spørsmål ved om den omfattende rekken ytringer som er tatt med i tiltalen kommer fra hans hånd eller kommer fra en falsk konto som ble opprettet i hans navn i denne perioden.

Han sier han uansett mener ytringene er innenfor lovens rammer for ytringsfriheten, men at siden kontoen hans er slettet, vet han ikke hvor politiet har sin dokumentasjon fra.

Ytringene han er tiltalt for retter seg i stor grad mot jøder, mange er mot daværende nestleder i Antirasistisk Senter, Ervin Kohn. Kohn er jødisk og også forstander i Det mosaiske trossamfund (DMT). Mot Kohn er også Lysglimt Johansen tiltalt for hensynsløs atferd (§ 266).

Men det er også tatt ut tiltale for ytringer rettet mot «muslimer og arabere» samt mot «homofile».

Blant uttalelser han er tiltalt for er blant annet disse (hentet fra tiltalen):

«De har en selvsikkerhet nå. En chutzpah uten like, nå skal de ta hjem seieren. Europa skal bli et araberland og negerland som de enkelt kan styre opp» og «Om vi ikke tar det oppgjøret med de globalistiske jødene nå, i Norge ledet av jøden Ervin Kohn, jødelakeiene i Høyre, jødelakeiene i Fremskrittspartiet banker de gjennom FNs migrasjonsplattform og da er det over. Du velger, hva du er laget av, hva du står for»

samt

«Jødene leder selvfølgelig og er nå iferd med å cashe inn med FNs Global Compact osv»

 og «Klarer jødene å gjøre det multikuturelle kulturmarxistiske umulig å snu masseinnvandringen, eller klarer vi å få opp en ekte høyreside raskt nok til å slå svineriet tilbake» og

«Patriots in Europe. Prepare takeover December 10-11 when our political leaders commit treason in Marrakesh. It is the right time. We will support you»

samt

«Jeg ber nå alle patrioter i Norge om å forberede at vi tar over styringen. Det vi trenger er riktig geopolitisk event. Det kan komme når som helst. Kun Alliansen har da legitimiteten.» eller lignende.

Politiet mener slike uttalelser bidrar til «å fremme hat og/eller forfølgelse av den jødiske folkegruppe»

Erkjenner ikke straffskyld

Hans Jørgen Lysglimt Johansen har kommet med en offentlig uttalelse i anledning tiltalen gjennom sin advokat Robert Antonsen. Der skriver han blant annet følgende:

«Lysglimt erkjenner ikke straffeskyld for noen av punktene i tiltalen. Dessuten er det usikkert om spesielt twitter uttalelsene i tiltalen faktisk er fra Lysglimt eller om de er fra noen av de mange falske twitter kontoene som gav seg ut for å være Lysglimt.  Uansett mener Lysglimt uttalelsene i siktelsen er innenfor ytringsfriheten.»

Han skriver videre at han «fortsetter å stå for det Lysglimt står for», som ifølge ham selv er  «sannhet»-

Han skriver at han vil gå på offensiven og tilbakevise anklagene.

Lysglimt Johansen skriver videre at han vil «konfrontere selve systemet, systemets struktur som i økende grad er teknokratisk udemokratisk falskt løgnaktig. Konfrontere det falske i de demokratiske institusjonenes funksjon gjennom Alliansen – Alternativ for Norge.»

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

Partiet Alliansen fratas retten til å motta statlige tilskudd – mister millionbeløp

mest lest