Støre mener alt går etter planen: – Vi er på rett vei

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 29. november 2023 | 08:01

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener at økonomien nærmer seg et vendepunkt.

Han forteller til Aftenposten at den mest effektive støtten til de som opplever vanskeligheter, er å redusere prisveksten.

Statsministeren påpeker at vi nå opplever det mest smertefulle punktet, og at dette vil fortsette inn i 2024. Samtidig gir han uttrykk for håp om en økonomisk bedring for folk i løpet av neste år.

– Inn i 2024 ser vi klart at vi er på rett vei. Samtidig er rentenivået på topp, og folk opplever at økonomien er blitt dårligere. Det er nå det smerter mest. Det er vi fullt klare over, sier Støre til Aftenposten.

Han uttaler til avisen at alt går som planlagt for å begrense prisstigningen. Dette betyr imidlertid ikke at folk vil få øyeblikkelig bedre økonomi. Derfor oppfordrer han folk til å planlegge for fortsatt økonomisk trang i det kommende året.

– Hvis vi klarer å holde oss til planen, så mener jeg at vi har godt håp om at det vil snu, sier Støre.

I fjor mottok de som mottar sosialhjelp 1000 kroner ekstra til jul, samt ytterligere 1000 kroner per barn. Det ser ikke ut til at det blir tilfellet i år, skriver VG.

– Dette ville hjulpet godt for en barnefamilie om man har tre-fire unger. Hadde dette blitt vedtatt nå kunne vi i teorien startet utbetalinger med en gang til alle som har fått sosialhjelp fra 1. desember, sier stortingsrepresentant Mímir Kristjánsson (R) til avisen.

mest lest