Shabana Rehman er død

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 29. desember 2022 | 13:17

Det er hennes bror, Shakeel Rehman, som melder dette på Facebook.

«Det er med bunnløs sorg jeg må meddele at vår høytelskede uerstattelige søster, datter, tante, venn, midtpunkt, humørspreder og stolthet gikk fredfullt bort idag tidlig. Hun har vært innlagt de siste 8 dagene før hun reiste videre idag. Hun har kjempet hardt og aldri gitt opp håpet. Hun ville leve videre for familien, kjærligheten og for det landet som hun elsket så enormt høyt. Men i det siste har ikke kroppen klart mere. Sykdommen avmagret henne,» skriver han.

Artikkelen fortsetter.

Shabana Rehman ble 46 år. Hun hadde pakistansk-norsk bakgrunn, kom til Norge med familien i 1977, og gjorde seg bemerket som en kritiker av islam og eget hjemlands kultur. Hun ble en fri sjel som gjorde seg bemerket i det som ofte kalles det sekulære miljøet blant innvandrere i Norge.

Hun gjorde seg også bemkerket som komiker og sto for det såkalte «mulla-løftet» av Krekar.

Rett før hun ble syk og fikk diagnosen bukspyttkjertelkreft i januar, var hun utsatt for massiv kritikk i mediene for pengebruken i prosjektet Født Fri. Mange av hennes bekjente har lurt på om den påkjenningen kan ha bidratt til kroppens reduserte immunforsvar.

Bukspyttkjertelkreft er en av de mest aggressive kreftformer med svært dårlige odds for ovelevelse. Shaban Rehman søkte behandling i Tyskland og det ble samlet inn i overkant av 1 million kroner for behandlingen.

Norske kreft­forskere har funnet nålen i høystakken

mest lest