NYT: Massiv bruk av voldtekt og skjending av kvinner og barn fra Hamas

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 29. desember 2023 | 14:06

Verdenspressen har stort sett «glemt» terroraksjonen fra Hamas 7. oktober og fokuserer på ofrene for Israels motaksjon i Gaza. Men New York Times kan nå avdekke noe av omfanget av Hamas’ horrible bruk av seksuell vold og skjending i terrorangrepet.

Unge jenter og kvinner ble gjengvoldtatt, ofte bakbundet. Flere ble ble slaktet med kniv etter voldtektene. Mange fikk underlivet skåret opp. Noen kvinnelige israelske soldater ble skutt i vagina.

Eksperter ser grusomheter som utslag av en kombinasjon av de palestinske «soldatenes» hat mot jøder og hat mot kvinner, skriver avisen.

New York Times har snakket med 150 personer, overlevende, vitner og eksperter, og de har sett gjennom bilder og videoer etter hendelsene. På grunn av omfanget av angrepet og de mer enn 1150 som ble drept har israelske myndigheter i liten grad dokumentert rettsmedisinsk, inkludert med sædprøver, hvert enkelt drap og overgrep. Etter jødisk tradisjon skal også de døde begraves så fort som mulig. Det har hindret dokumenteringen.

Men den amerikanske avisen skriver at den har funnet minst 30 tilfeller der seksuell vold ble brukt påminst syv ulike steder, og at tallene trolig er langt større.

Tilfellene har liknende omstendigheter. Kvinnene er funnet med beina spredt, klærne trukket ned og underlivet skamfert.

Hamas har avvist anklagene og i Israel er man opprørt over at det tok mange uker før FN anerkjente at det var begått seksuell overgrep.

Disse bildene møtte israelsk politi da de omsider kom til rave festen der Hamas drepte 360 unge israelere.

En 24 år gammel kvinne har blitt et av det israelske politiets nøkkelvitner.

Sapir deltok på ravefest med flere venner. Hun har fortalt politi og New York Times at hun så grupper av tungt bevæpnede menn voldta og drepe minst fem kvinner.

Klokken 08.00 den 7. oktober gjemte hun seg under de lave grenene til et busket tamarisktre, like ved rute 232, omtrent 6 km sørvest for der festen ble avhold. Hun ble skutt i ryggen, men fikk dekket seg i tørt gress og lå så stille hun kunne.

Omtrent 15 meter fra gjemmestedet hennes, så hun motorsykler, biler og lastebiler stoppe. Hun sa at hun så «omtrent 100 menn», de fleste kledd i militæruniformer og kampstøvler, samle seg langs veien. De fordelte mellom seg automatgevær, granater, små missiler – og hardt sårede kvinner.

«Det var som et samlingssted,» sier Sapir.

Det første offeret hun sa hun så var en ung kvinne med kobberfarget hår, blod som rant nedover ryggen, bukser dratt ned til knærne. En mann trakk henne i håret og fikk henne til å bøye seg. En annen penetrerte henne, sa Sapir, og hver gang hun rykket til, stakk han en kniv i ryggen hennes.

Hun sa at hun så på en annen kvinne «knust i stykker.» Mens en terrorist voldtok henne, sa hun, dro en annen ut en kniv og skar av brystet hennes.

«Den ene fortsetter å voldta henne, og den andre kaster brystet hennes til noen andre, og de leker med det, kaster det, og det faller på veien,» sa Sapir.

Hun sa at mennene kuttet ansiktet hennes og så forsvant kvinnen ut av syne. Omtrent på samme tid, sa hun, så hun tre andre kvinner bli voldtatt og terrorister som bar de avhuggede hodene til ytterligere tre kvinner.

En mann gjemte seg i noen busker et annet sted langs veien. Kanskje 40 meter foran ham, stoppet en hvit varebil og dørene fløy opp.

Fem menn, iført sivile klær, som alle bar kniver og én med en hammer, dro en kvinne over bakken. Hun var ung, naken og skrikende.

«De samlet seg alle rundt henne,» sa mannen. «Hun står oppreist. De begynner å voldta henne. Jeg så mennene stå i en halvsirkel rundt henne. Den ene trenger inn i henne. Hun skriker. Jeg husker fortsatt stemmen hennes, skrikene uten ord.»

«Så løfter en av dem en kniv,» sa han, «og de slakter henne.»

En ambulansesjåfør sier han aldri glemmer synet av en ung kvinne, Hun har hendene bundet bak ryggen, ligger på magen, beina spredt, med blod rennende.

To jenter på 13 og 16 år, søstre, ble funnet i en kibbutz. Voldtatt, drept.

Dette er bare noen av historien New York Times har avdekket.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

mest lest