Ben Shapiro til topps på iTunes

Avatar photo
Publisert 30. januar 2024 | 22:46

Forrige uke slapp den konservative jødiske kommentatoren Ben Shapiro rap-låta ‘Facts’ i samarbeid med rap-artisten Tom MacDonald. Nå har den ligget på topp hos iTunes i flere dager.

Låta proppfull av politiske budskap, og inneholder blant annet kritikk av venstresiden, afro-amerikansk kultur, «woke», Pride og Black Lives Matter-bevegelsen.

Den politiske kommentatoren er imidlertid ikke kjent for sitt musikalske talent. Shapiro er først og fremst kjent som skribent og programleder i det amerikanske konservative mediehuset The Daily Wire.

Bakgrunnen for at Shapiro nå har valgt å lage rap-musikk, er trolig ment som et ironisk stunt, ettersom han flere ganger har hevdet at rap ikke er ekte musikk.

– Musikk må ha tre ting: rytme, melodi og harmoni. Rap har kanskje én av disse elementene. Leter du lenge nok kan du sikkert finne melodi i noen rap låter, men nei, på generelt grunnlag klarer jeg ikke plassere rap i samme kategori som Mozart og Beethoven, sa Shapiro i en podcast med Lex Fridman nylig.

Til tross for Shapiros misnøye med sjangeren, slår han altså nå navn som Nicki Minaj og Justin Timberlake på hitlisten til Apples musikktjeneste iTunes.

Til nå har Shapiro ligget på førsteplass på iTunes toppliste i fem dager:

Minaj tar det å bli slått av Shapiro med godt humør:

– Jeg har nettopp hørt den. Ikke dårlig, skriver Minaj om låten på X.

Shapiro får også ros fra sine likesinnede i «det intellektuelle mørkenettet»:

– Denne var sabla bra. Jeg har sagt det til deg før, Ben, rap er ekte musikk, skriver den konservative rapperen Zuby på X.

Psykologen Jordan Peterson har også kommentert låta:

– Jeg vet ikke hva i helvete dette er for noe, men jeg liker det, skriver Peterson på X.

mest lest