800 kg kokain beslaglagt hos Bama i Oslo: – Ingen er pågrepet

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 30. mars 2023 | 19:13

Det var Oslo-politiet og Tolletaten som informerte pressen torsdag ettermiddag.

Senere torsdag kveld bekrefter Bama at beslaget ble gjort på deres lager. Kokainen antas å ha kommet med frukt fra Sør-Amerika.

– Det er et særdeles stort beslag gjort denne uken. Beslaget er ut i fra prøver og tester vi har gjort så langt på cirka 800 kilo kokain. Det fremstår som det største kokainbeslaget noensinne gjort i Norge. Det er verdt flere hundre millioner kroner, sa leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid på pressekonferansen.

Beslaget er gjort i Oslo, og ingen personer er pågrepet, skriver VG. Verdien av beslaget kan være så høyt som 800 millioner kroner,

– Det er åpenbart organisert og alvorlig kriminalitet. Vi ønsker nå ikke å si hvor i byen beslaget er gjort, og det er viktig å si at ingen er pågrepet. Vi etterforsker saken med stor styrke. Det er alvorlig kriminalitet, og vi har alltid et mål om å gå for bakmenn, sier Metlid videre.

Ifølge Områdeleder i Tolletaten, Tim Gurrik har Tolletaten et omfattende internasjonalt samarbeid.

– Med bakgrunn av informasjon vi fikk i samarbeidet, kunne Tolletaten i Oslo spore opp sendingen sentralen i Oslo. Det ble gjort manuell kontroll av hundretalls fruktkasser. Vi fant kassene og gjorde beslag av de, så tok vi kontakt med politiet. Det er et rekordstort beslag.

Politiet ønsker ikke å gå nærmere på hvor nøyaktig i Oslo kokainen ble funnet.

– Det er funnet sentralt i Oslo. Vi går tidlig ut med informasjon, tidligere enn vi normalt gjør. Vi må ta hensyn som gjør at vi ikke går ut med den type detaljer, sier Metlid.

Ifølge Metlid utgjør så store verdier i narkotika en risiko.

– Det kan utgjøre en risiko i at noen vil forsøke å få kontroll på dette partiet. Enten at det har kommet på avveie, eller at noe har gått galt. Det er derfor vi er opptatt av å gå ut med informasjonen, for å være i forkant før noen prøver å finne og lokalisere dette stoffet.

VGs debattredaktør forbanner snø, kulde og is i mars: Har tidligere slått fast at «Klimasaken er vår tids viktigste»

mest lest