Antyder at EU kan få Tiktok-forbud

Avatar photo
Publisert 30. april 2024 | 14:58

Et flertall av medlemmene i Representantenes hus i USA vedtok i mars et forbud mot den kinesiskeide appen TikTok. Det samme kan skje i EU.

Europakommisjonens president, Ursula von der Leyen, antydet i en debatt i Nederland foran EU-valget at et forbud mot appen kan bli aktuelt her også.

– Et forbud er ikke utelukket. Vi vet eksakt hvilke farer Tiktok representerer. EU-kommisjonen var den første i verden som forbød våre ansatte å ha appen på jobbtelefonen, sier von der Leyen.

Årsaken til at politikere i vestlige land ønsker å forby appen, er at de anser den som en sikkerhetsrisiko. Kinesiske myndigheter kan blant annet kreve at eieren må dele brukerdata med myndighetene.

Her hjemme har Ola Svenneby, leder i Unge Høyre, sagt at han støtter et TikTok-forbud.

– Jeg er sikker på at Tiktok vil bli forbudt. Det er kun et spørsmål om når, sa Svenneby til E24 forrige måned.

Ungdomspartilederen begrunner tiltaket både med sikkerhetshensyn, men og at kinesiske myndigheter har stor innflytelse og aktivt bruker teknologi til å påvirke opinionen.

– Vi ville aldri tillat at Sovjet hadde eierskap til den fremste plattformen for å påvirke mentaliteten til unge i Vesten.

På en podcast med Wolfgang Wee Uncut har Unge Høyre-lederen sagt at han tror Norge vil komme med et forbud mot TikTok dersom EU velger å gjøre det først.

mest lest