Erling Braut Haaland blir spillkarakter

Avatar photo
Publisert 30. april 2024 | 22:57

Allerede denne uken blir Manchester City-stjernen Erling Braut Haaland (23) å se som spillkarakter i mobilspillet Clash of Clans.

En hel ny sesong i spillet er basert på Haaland, og spillerne vil få tilgang på fotballrelaterte godbiter som antrekk til troppene dine, deriblant en Erling Haaland-versjon av Barbarian King. Machester City-spissen vil til og med ha sin egen landsby du kan plyndre. Hvis du klarer å beseire Haaland Barbarian King, vil du få ekstra belønninger.

Fotballspilleren som nå blir spillkarakter har selv spilt Clash of Clans i over 10 år, og det var han som tok kontakt med utviklerne av spillet for å få til et samarbeid.

– Da vi hørte at Haaland var fan av spillet vårt og ville samarbeide med oss, var det virkelig en drømmesituasjon, sier spillutvikleren Stuart McGaw til The Verge.

Erling Braut Haaland sier til avisen at han begynte å spille Clash of Clans som 10-åring.

– Jeg har vært en kjempestor fan av spillet lenge og kan alt om det, så å dukke opp som en spillkarakter er virkelig kult, sier han.

Haaland-sesongen starter i morgen og varer helt frem til 31. mai.

Clash of Clans er utviklet av det finske spillselskapet Supercell, og ble lansert for iOS-plattformer i 2012 og for Android i 2013. Hovedmålet er å bygge og forsvare din egen landsby, samtidig som man angriper andre spilleres landsbyer for å skaffe ressurser som gull og eliksir, som brukes til å bygge og oppgradere bygninger og tropper.

mest lest