Mor hoppet etter sønn i Østersjøen – bekreftet omkommet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 30. juni 2023 | 05:34

En en syv år gammel gutt falt over bord, og mor hoppet etter fra en ferge som var på vei fra Gdynia i Polen til Karlskrona i Sør-Sverige.

Nå er barnet og moren bekreftet omkommet.

– Syvåringen falt og moren hoppet etter, sier Anders Lännholm, som leder innsatsen ved den svenske sjøredningssentralen.

Mor og barn falt i vannet rundt klokken 16 torsdag da fergen Stena Spirit var omtrent halvveis til Polen, legger han til nyhetsbyrået TT.

En stor søk- og redningsaksjon ble satt i gang i et område i svensk farvann rundt 70 kilometer sør for Öland. Et stort antall ressurser ble sendt til stedet for å bistå i søket.

– Vi har snart fem helikoptre på plass, og vi har tatt alt som er i Østersjøen. Vi har avlyst en NATO-øvelse, og vi har fly fra den amerikanske kystvakten i luften for å bistå. Alt som flyter eller flyr hjelper, sa Anders Lännholm, redningsleder ved sjø- og luftredningssentralen, til SVT ved 17-tiden.

Assisterende redningsleder Emil Gustafsson sier til kanalen at det er innledet samarbeid med Danmark, Polen og annen trafikk i området.

Mor og barn ble funnet rundt klokken 17.30 og var på vei til sykehus med helikopter. Det sier den svenske redningssentralen JRCC, ifølge Göteborgs-Posten.

Mor og barn ble funnet relativt nær hverandre i vannet. Først ble kvinnen funnet av et svensk redningshelikopter, og barnet ble umiddelbart funnet av en båt.

– Da fant Stena Lines livbåt barnet, som ble tatt om bord i båten og senere oppdratt i et tysk helikopter, sier Stefan Elfström, kommunikasjonssjef i Stena Line, til Göteborgs-Posten.

Den svenske redningssentralen opplyser at begge var bevisstløse da de ble funnet.

Nå er barnet og moren bekreftet omkommet, skriver Aftonbladet.

Polske medier skriver at de to er polske statsborgere.

mest lest