Demokratenes kongressmedlem mener Hunter brøt loven: – Bør stilles til ansvar

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 30. juli 2023 | 10:42

Demokratenes kongressmedlem, Jim Himes fra Connecticut, innrømmet at det er «klart» at Hunter Biden brøt loven under et intervju fredag.

– La meg si noe som du aldri har hørt et republikansk medlem av Kongressen si i løpet av de fire årene med Trump-administrasjonen, som er at hvis Hunter Biden brøt loven, burde han bli straffeforfulgt, sa Himes på MSNBC.

– Og det er klart at han brøt loven med hensyn til skatt og eventuelt eierskap til et håndvåpen. Det bør han stilles til ansvar for.

Himes kritiserte republikanerne for ikke å snakke ut mot tidligere president Donald Trump da han ble tiltalt, men erkjente også at Hunter Biden burde holdes ansvarlig hvis han brukte farens innflytelse til å begå forbrytelser.

– Hvis han handlet på farens innflytelse, burde han stilles til ansvar for det. Og jeg understreker dette fordi du aldri, aldri har hørt en republikaner si det samme om Donald Trump eller hans familie, hevdet Himes.

Den demokratiske kongressrepresentanten hevdet at det ikke var bevis for at president Biden samspilte med sin sønn om noen forbrytelser, men insinuerte at ethvert bevis bør tas seriøst hvis det oppstår.

– Nå, til spørsmålet om riksrett, er det i dag null bevis, null bevis for at Joe Biden, USAs president, visste om hva sønnen gjorde. Hvis, hvis han visste om det, hvis han deltok i det, så er det en helt annen samtale, la Himes til.

Les også: Trump om de siste Hunter-avsløringene: – Større enn Watergate

Hunter, som fortsatt er under føderal etterforskning, erklærte seg ikke skyldig i to forseelsesskatter for forsettlig manglende betaling av føderal inntektsskatt onsdag. Han skulle erklære seg skyldig som en del av en avtale, men tilståelsesavtalen falt gjennom.

Det hvite hus har uttalt at president Biden støtter sønnen gjennom hele etterforskningen.

Pressesekretær i Det hvite hus Karine Jean-Pierre avviste torsdag muligheten for at president Biden kan gi benådning for sønnen.

– Nei, sa Jean-Pierre ganske enkelt da en journalist fra Fox News spurte under den daglige pressebriefingen i Det hvite hus om det var noen mulighet for at Biden ville ende opp med å benåde sønnen.

mest lest