Ny mann siktet for medvirkning til drap i Lørenskog-saken

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 30. september 2022 | 16:36

I mai siktet angivelig politiet en straffedømt mann i 30-årene for medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen.

Like før den gamle etterforskningsgruppen i Lørenskog-saken trakk seg i sommer, ble det i all hemmelighet tatt ut en drapssiktelse mot en mann i 30-årene. Dette var samtidig med at politiet hadde flere etterlysninger i media i forbindelse med krypto-sporet i etterforskningen, skriver VG.

Ifølge siktelsen skal medvirkningen ha skjedd i perioden juni 2018 til forsvinningsdatoen 31. oktober 2018.

Advokat Marius Dietrichson er mannens forsvarer.

– Jeg ønsker ikke å gå inn i saken og bidra til omtale av den. Han erkjenner ikke straffskyld. Utover det ønsker jeg ikke å gi noen kommentarer, sier advokat Marius Dietrichson som er mannens forsvarer.

Den drapssiktede mannen i 30-årene fra Oslo er norsk statsborger. Han er straffedømt en rekke ganger tidligere og sto senest tiltalt i en omfattende helerisak i september i år, får VG opplyst. Han venter fortsatt på dom i denne saken.

I januar i år ble han pågrepet og varetektsfengslet etter en skyteepisode i Oslo. Ingen ble skadet. Han er også tidligere dømt for voldtekt.

31. oktober 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra sitt hjem på Fjellhamar utenfor Oslo.

Halvannet år senere, 28. april 2020, ble hennes ektemann Tom Hagen pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på kona. Han nekter straffskyld og ble løslatt fra varetekt etter kort tid. Til NRK har Tom Hagen sagt at han ikke har noe å tilstå.

Mer enn to år etter er Hagen fortsatt siktet.

Professor hevder MatPrat driver med «Trump-propaganda»

mest lest