Bisarr havvindspropaganda fra NRK

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 30. oktober 2023 | 15:49

Dette er en kommentar.

I NRK mandag er det publisert en artikkel av en slik karakter at den må påpekes. Og de av dere som har engasjementet, bør klage saken inn til Kringkastingsrådet.

Artikkelen er ren propaganda for havvind – og er bygd opp slik at den i Europa som har bygget minst, samtidig er «verst».

«Norge verst i klassen på havvind Vi skulle skape et eventyr, men endte på bunn i Nordsjøen,» er overskriften inne i artikkelen,

Skjermbilde NRK

Artikkelen er deretter bygget opp dette besynderlige formatet med store bilder i bakgrunnen og korte tekstbolker nedover.

Budskapet: Norge hadde store ambisjoner om havvind, men har ikke klart å oppfylle målene. Alle andre i Europa er «bedre» enn Norge.

For en skam for oss.

«Til og med Belgia, med sin korte kystlinje, har mer havvind enn Norge,» kan vi lese.

Skjermbilde NRK.

Og så kommer det et kart som skal vise hvor elendig det står til.

Skjermbilde NRK.

«Norges få vindturbiner er knapt synlige på kartet,» kan vi lese.

Skjermbilde NRK.

Deretter skal budskapet om at vi skal bygge havvind vi også hamret inn.

Det NRK knapt nevner er at havvind blir forlatt i stor skala av en rekke aktører, fordi det simpelthen er for dyrt og krever enorme subsidier. Som Wall Street Journal skriver sliter utbyggere og produsenter som danske Ørsted og tyske Siemens med store tap og fallende aksjekurser på grunn av sin satsing på vindkraft.

Isteden for «verst» kunne man si at Norge er «best» i klassen.

For oss er det fortsatt tid til å si nei til dette enorme tapsprosjektet – et tapsprosjekt som NRK åpenbart vil prakke på oss under dekke av journalistikk.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

Lurås #3 med Stig Roar Wigestrand: Bullshitjobber, rebeller, improvisasjon, jazz, ledere, staten, næringslivet, vaksiner

mest lest