Rødt-politiker trakk seg fra partiet etter Hitler-kommentar

Avatar photo
Publisert 30. oktober 2023 | 23:00

Thomas Daljord sto på listen til Rødt i kommunen Rælingen under høstens kommune- og fylkestingsvalg. Etter å ha skrevet en kommentar på sosiale medier har han sett seg nødt til å trekke seg fra lokallaget.

Det var på X/Twitter at Daljord hoppet inn i en tråd som omhandlet konflikten mellom Israel og Hamas.

Rødt-politikeren skrev der: «Det er en grunn hvorfor Hitler ville fjerne den folkerasen der tenker jeg nå. Det er bare elendighet i hele verden hele tiden. USA burde skamme seg for å støtte det folkemordene Israel gjør nå. Palestinerne har lidd siden 1947.»

Kommentaren skal ha ligget ute i over et døgn før den ble slettet.

– Noen i partiet tok kontakt med meg kort tid etter at jeg postet kommentaren. Da forsto jeg at jeg måtte trekke meg fra partiet umiddelbart. Det er klart at jeg ikke kan engasjere meg politisk igjen etter dette. Hadde jeg kunne gått tilbake i tid og unngått å skrive den kommentaren, hadde jeg gjort det, sier Daljord til Nettavisen, som først omtalte saken.

Les også: DMT: Jøder i Norge opplever hærverk og trusler mot hjemmet

Lokalpolitikeren forteller at han har vært engasjert i Rødt i omtrent et par år. Nå er han utestengt fra partiet på ubestemt tid.

Daljord forteller til Nettavisen at han angrer på kommentaren, og at han ville spart seg for utsagnet hvis han kunne gjort det om igjen.

Leder i Rælingen Rødt, Steinar Lillehaug, forteller at lokallaget er sjokkert over uttalelsene til Daljord. Tirsdag skal de samles til et styremøte for å gå over saken.

– Jeg ble ganske sjokkert. Budskapet i meldingen er det helt motsatte av hva vi står for som parti. Bare det å ha sympati med Hitler er helt uakseptabelt, sier Lillehaug til Nettavisen.

mest lest