Den europeiske sentralbanken (ECB) mener Bitcoin er på vei mot irrelevans

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 30. november 2022 | 18:09

Den europeiske sentralbanken (ECB) sier at Bitcoin er på et «kunstig indusert siste pust på veien til irrelevans», i et skarpt innlegg som argumenterer mot å gi regulatorisk legitimitet til kryptovalutaen.

I et blogginnlegg kritiserte anklager to høyt plasserte medarbeidere i Den europeiske sentralbanken (ECB) Ulrich Bindseil og Jürgen Schaaf Bitcoin for å være et arnested for ulovlige transaksjoner som medfører omdømmerisiko for enhver bank som blir involvert i sektoren.

Det er The Guardian om skriver dette.

Verdien av Bitcoin har stupt fra en topp på nesten USD 70.000 til nivåer rundt USD 20.000 og deretter ned mot USD 16.000 etter kollapsen av kryptobørsen FTX. Men ECB-forfatterne mener at selv disse nivåene holdes kunstig oppe av markedsmanipulasjon snarere enn ekte etterspørsel.

«Store bitcoin-investorer har de sterkeste insentivene for å holde euforien i gang,» skriver de. «Manipulasjon fra individuelle børser eller stablecoin-leverandører etc. under de første bølgene er godt dokumentert, men i mindre grad de stabiliserende faktorene etter at boblen sprakk i vår.»

I artikkelen, som først ble publisert som en meningsartikkel i den tyske avisen Handelsblatt, argumenterer Bindseil og Schaaf for at den spekulative boblen i Bitcoin førte til en eksplosjon i lobbyvirksomhet fra kryptovalutasektoren som hadde som mål å behandle krypto som «bare en annen aktivaklasse». » Men faktisk, skriver de, «risikoen ved kryptoaktiva er ubestridt blant regulatorer».

«Siden Bitcoin ikke ser ut til å være egnet som et betalingssystem eller som en form for investering, bør det behandles som verken i regulatoriske termer og bør derfor ikke legitimeres,» konkluderer blogginnlegget.

Det er en av de sterkeste intervensjonene til nå mot Bitcoin, og i forlengelsen den bredere kryptovalutasektoren, av en ledende regulator, skriver The Guardian.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

FTX-grunnlegger ga penger til venstre-liberale medier før konkursen

mest lest