Kadyrov vil frigjøre det ukrainske folket fra Vestens ødeleggelse

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 30. november 2023 | 12:42

De tsjetsjenske styrkene i Ukraina erklærer seg «klare for kulde og frost». Dette er kunngjort av Ramzan Kadyrov, lederen av den russiske republikken Tsjetsjenia og en av de mest lojale støttespillerne til den russiske presidenten Vladimir Putin.

Ifølge Kadyrov er de «tilstrekkelig utrustet» til å takle det harde vinterværet. Han innrømmer imidlertid at fremgangen i det invaderte landet er begrenset:

– Styrkene våre går fremover, om enn ikke med gigantiske skritt, men med trygge steg. Vi har fortsatt flere byer å gjenerobre, sier han i en video på Telegram.

– Frivillige fortsetter å slutte seg til Akhmats rekker. Dette tyder på at landet er fullt av ekte patrioter og tenkende mennesker. Dette gjør meg glad.

– Jeg er sikker på at gode nyheter og seier venter oss alle i 2024.

Derfor er Kadyrov ikke interessert i å inngå forhandlinger med Ukraina, «fordi Russland er i en mer gunstig strategisk og økonomisk posisjon».

– Vi vil ikke la Ukrainas sataniske ledelse signere papirer om overgivelse og endelig frigjøre det ukrainske folket fra deres fullstendige ødeleggelse av Vesten, sier Kadyrov, som legger til at de tsjetsjenske styrkene tar fanger hver dag i Ukraina.

mest lest