– Vindturbiner i norsk natur er en særdeles dårlig idé

Avatar photo
Publisert 30. november 2023 | 14:19

Den tidligere Farmen-programlederen har fått jobb som leder for informasjon og kommunikasjon i Motvind Norge.

Organisasjonen skriver i en pressemelding at Gaute Grøtta Grav (44) har fått jobb som leder for informasjon og kommunikasjon. Han tiltrer i stillingen allerede 1. desember.

– Vindturbiner i norsk natur er en særdeles dårlig idé. Motvind Norge jobber for å bevare både urørt natur og områder der folk lever og ferdes, og det motiverer meg, sier Gaute Grøtta Grav.

Grøtta Grav har over 20 års erfaring som journalist, programleder og innholdsprodusent for TV 2 og andre mediehus. Han tror selv at erfaringen fra mediebransjen vil være nyttig i den nye jobben.

– Jeg har bred erfaring fra både media, politikk og annen frivillighet. Jeg ser fram til å bruke denne kompetansen i fullt monn fremover, slik at vi får enda større fokus på de negative konsekvensene av vindindustrien, forteller han.

Les også: Derfor er det viktig å sjekke bruktbilen nøye

Den tidligere Farmen-programlederen har også engasjert seg i lokalpolitikken for partiet Høyre. Han var ordførerkandidat i Rauma ved kommunestyre- og fylkestingsvalget i år.

Høyre i Rauma fikk bare 12,5 prosent av stemmene ved årest valg, en tilbakegang på 8,4 prosentpoeng. SV gjorde et brakvalg i Rauma og fikk 43,4 prosent av stemmene. Senterpartiet ble nest største parti med 18,2 prosent. Med det ble det satt en stopper for Grøtta Gravs plan om å bli ordfører.

Håper å få større innflytelse

Styreleder i Motvind Norge, John Fiskvik, tror organisasjonen vil ha god nytte av å få Gaute Grøtta Grav med på laget.

– Gautes engasjement vil utvilsomt være en styrke for Motvind Norges kommunikasjonsarbeid både ekstern og internt, spesielt med tanke på hans allsidige bakgrunn og erfaring fra både media, organisasjonsarbeid og samfunnsdebatt, sier Fiskvik.

Motvind Norge er en partipolitisk uavhengig organisasjon med 18.000 medlemmer.

– Målet er å bli større, mer synlig og få enda mer innflytelse i tiden fremover, sier styrelederen.

mest lest