Trump krever at Biden ber om unnskyldning: – Angrep mot den kristne tro

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 31. mars 2024 | 08:43

Etter at President Biden erklære 31. mars som «Transgender Day of Visibility,» som i år også er første påskedag, ba Trump om en umiddelbar unnskyldning til millioner av kristne og katolikker.

Det melder Fox News.

Trumps nasjonale pressesekretær, Karoline Leavitt, kalte det «avskyelig og fornærmende» at Biden formelt erklærte første påskedag som «Trans Day of Visibility.»

Leavitt sa at presidentens kunngjøring er et eksempel på Biden-administrasjonens «mange år lange angrep på den kristne tro.»

– Vi krever at Joe Bidens feilslåtte kampanje og Det hvite hus utsteder en unnskyldning til de millioner av katolikker og kristne over hele Amerika som tror at i morgen er det bare én feiring – Jesu Kristi oppstandelse, sa hun.

Leavitt sa at Biden-administrasjonens handling kommer etter at Det hvite hus forbød religiøse eggdesign i sitt påske kunstarrangement.

Kunstkonkurransen er en del av Det hvite hus’ påsketradisjoner.

Instruksjonene for konkurransen oppgir at påskeegg-designene som sendes inn, ikke skal inneholde noe upassende, religiøse symboler, tydelig religiøse temaer eller partipolitiske uttalelser.

Mens 31. mars har vært utpekt for å hedre transbevegelsen siden Biden tiltrådte, faller det i år på første påskedag, en av de viktigste dagene for kristne, da de feirer Jesu Kristi oppstandelse.

– På Transgender Day of Visibility ærer vi den ekstraordinære motet og bidragene til transamerikanere og bekrefter vår nasjons forpliktelse til å danne en mer fullkommen union – der alle mennesker er skapt like og behandlet likt gjennom hele livet, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

– I dag sender vi en beskjed til alle transamerikanere: Dere er elsket. Dere blir hørt. Dere blir forstått. Dere hører til. Dere er Amerika, og hele min administrasjon og jeg støtter dere,» fortsatte det. «NÅ, DERFOR, jeg, JOSEPH R. BIDEN JR., president i Amerikas forente stater, ved den myndighet som er tillagt meg av konstitusjonen og lovene i Amerikas forente stater, erklærer herved 31. mars 2024 som Transgender Day of Visibility.

Trump’s krav om en unnskyldning fra Biden kom etter at fremtredende politikere og konservative kommentatorer erklærte raseri over ‘Transgender Day of Visibility’ på den helligste kristne helligdagen.

– Det hvite huset under Biden har sveket det sentrale prinsippet for påske – som er Jesu Kristi oppstandelse, skrev Mike Johnson, speaker av Representantenes hus, på X.

– Å forby hellig sannhet og tradisjon – samtidig som de forkynner påske søndag som ‘Transgender Day’ – er skandaløst og forkastelig. Det amerikanske folket legger merke til det.

Donald Trumps eldste sønn, Donald Trump Jr., skrev på X: «Dette er venstresidens nye religion. De vil at folk skal tilbe transflagget i stedet for Gud. De må stoppes.»

mest lest