Australsk mann klarte å lirke opp kjevene på krokodille og få ut sitt eget hode

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 31. mai 2023 | 19:11

En australsk mann klarte å unnslippe flere angrep fra en saltvannskrokodille. Han klarte å lirke kjevene til dyret opp for å få hodet ut av grepet.

51 år gamle Marcus McGowan snorklet utenfor Cape York-kysten da han ble angrepet av krokodillen lørdag.

Plutselig fant hodet sitt inne i munnen til det farlige dyret, skriver Fox News.

«Jeg skjønte at det var en krokodille. Jeg var i stand til å åpne kjevene akkurat langt nok til å få hodet mitt ut,» sa McGowan i en uttalelse etter den opprivende hendelsen.

McGowan, som først trodde han ble angrepet av en hai, ble tvunget til å avverge et nytt forsøk fra krokodillen, og fikk en skade på armen da han avverget den igjen.

«Krokodillen forsøkte deretter å angripe meg en gang til, men jeg klarte å dytte den vekk med høyre hånd, som deretter ble bitt,» sa han. «Jeg klarte å unnslippe krokodillens grep igjen og svømme til sikkerheten til båten som kom etter at de hørte våre skrik om hjelp.»

McGowan sa at krokodillen sannsynligvis var ung og målte omtrent 2-3 meter, eller omtrent 6-10 fot, en fare han visste at han kunne møte i det marine miljøet.

«Når du går inn i det marine miljøet, går du inn i territorium som tilhører potensielt farlige dyr, som haier og krokodiller,» sa McGowan. «Jeg var rett og slett på feil sted, til feil tid.»

Han sier han er glad ingen av barna eller kvinnene som var med var de som ble angrepet.

mest lest