Fotballpresidenten langer ut mot Hegnar: – Det er over grensen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 31. juli 2023 | 11:28

Fotballpresident Lise Klaveness forteller til VG at hun reagerte med sjokk og vantro på ordene avisredaktør Trygve Hegnar valgte å publisere.

– At vi i 2023 har en profilert avisredaktør som bruker sin plattform til å rakke ned på kvinnefotball er trist, sier Lise Klaveness til avisen.

Det sier hun etter at Trygve Hegnar lørdag publiserte en kommentar om det norske landslaget i Finansavisen.

Der skriver Hegnar:

«Damefotballen er elendig. Uhyre svak. Likevel opptrer spillerne som primadonnaer og blir feiret av sportsjournalistene som helter.»

«Det er et dårlig lag med dårlig lagmoral som spiller på søndag. Det er bare fotball dette her, men det er kanskje noe å lære av hvor dårlig det kan gå når pressen lager stjerner av middelmådigheter.»

Fotballpresident Klaveness, mener spillerne må tåle kritikk, men sier kommentaren fra den profilerte næringslivstoppen er over grensen for hva «spillerne våre skal utsettes for». Hun påpeker ovenfor VG at de ikke skal tåle å bli ydmyke som idrettsutøvere.

Klaveness er rystet over hva Hegnar valgte å skrive, og forteller videre til avisen at hun på vegne av spillerne og kvinnene som kommer etter, «føler jeg et ansvar for å slå ned på den slags kvinneforakt».

VG skriver de har vært i kontakt med Trygve Hegnar som ikke vil gi noen ytterligere kommentarer til avisen.

mest lest