Wagner-sjefen: Så snart Russland trenger en ny gruppe, rekrutterer vi

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 31. juli 2023 | 10:11

Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin, ser ut til å ha gjort et lydopptak der han sier at gruppen for tiden er opptatt i Afrika og trener i Belarus.

I tillegg understreker han at gruppen ikke mangler soldater og derfor ikke rekrutterer akkurat nå – men at den trolig vil gjøre det i fremtiden.

– Så snart vårt hjemland trenger å skape en’gruppe’ for å beskytte interessene til landet vårt, vil vi definitivt begynne å rekruttere, sa han.

Lydopptaket er 2,37 minutter langt og lagt ut på meldingstjenesten Telegram på kanalen Gray Zone, som er kjent som en av kanalene til Wagner-gruppen.

Ingen store utenlandske medier har hatt mulighet til å verifisere ektheten av opptaket.

Siste nytt om krigen

Ukrainas styrker rykker gradvis frem rundt byen Bakhmut.

Det sa Volodymyr Zelenskyj søndag, og beskrev dagen som «en god dag».

Et russisk missilangrep har truffet Kryvyi Rih sør i Ukraina. Det melder landets innenriksdepartement.

– Mandag morgen. Regionene i Ukraina er under ild fra okkupantene, som fortsetter å terrorisere fredelige byer og mennesker. Kryvyi Rih, Kherson. Treff på boligbygg, skriver president Zelenskyj på Instagram.

– Dessverre er det døde og sårede. Det kan være folk under ruinene. Mine kondolanser til alle de som mistet slektninger og venner på grunn av russisk terror, skriver Zelenskyj videre.

Skjermbilde: Instagram

Russiske styrker melder at de har ødela en stridsvogn og to pansrede personellkjøretøy, inkludert en amerikanskprodusert M113, i Donetsk.

– Luftfartsstyrkene i Kampgruppe Sør angrep fire punkter med midlertidig utplassering av ukrainske væpnede styrker i Soledar-Artemovsk-retningen [bakhmut]. I tillegg ødela mannskapene til hærens luftfartshelikoptre en stridsvogn og to pansrede personellbåter, en av dem en amerikansk M113, nær bosetningene Kleshcheevka og Andreevka, heter det fra leder for gruppens pressesenter Vadim Astafyev, sitert av Tass.

Han la også til at artilleriet til Russlands kampgruppe sør traff et ammunisjonsdepot og et lanseringssted for ubemannede luftfartøyer (UAVer) fra Ukrainas væpnede styrker i områdene Krasnoye og Belaya Gora i Donetsk.

mest lest