Stoltenberg hyller de ukrainske styrkene: – Har overgått forventningene igjen og igjen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 31. august 2023 | 12:10

Ukrainere har overgått forventningene igjen og igjen.

Det sier Nato-sjef Jens Stoltenberg i et intervju med CNN.

Stoltenberg hevder i intervjuet at Ukraina klarer å gjenerobre områder og legger stadig press på de russiske styrkene. «Noe som viser at det er enda viktigere å hjelpe Ukraina videre.»

– Det vi har sett er at ukrainere har overgått forventningene igjen og igjen. Vi må huske hvordan det hele startet i fjor med den fullskala invasjonen av Russland i Ukraina. Deretter trodde eksperter at Ukraina bare vil stå imot noen dager eller uker. Nå har de frigjort områder i nord for Kyiv, i øst ved Kharkiv, og territoriet i sør ved Kherson, sier Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg til Christiane Amanpour.

– Det er en tøff kamp og det blir ingen lett seier for de ukrainske styrkene, sier Nato-sjefen.

Underveis har det kommet signaler fra Ukrainas allierte om at motoffensiven går for sakte til tross for enorme leveranser av våpen og ammunisjon fra Vesten.

– Dette er min siste utvidelse som NATOs generalsekretær, sier Stoltenberg. Han forteller meg at «å være en generalsekretær som holder denne store alliansen sammen, det har vært ekstremt meningsfullt», skriver Christiane Amanpour på X (Twitter).

mest lest