Innfører midlertidig bevæpning av politiet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 31. desember 2023 | 11:30

På bakgrunn av en oppdatert trusselvurdering fra PST er det besluttet en midlertidig bevæpning av politiet i nyttårshelgen.

Det skriver politiet i en pressemelding.

“PST beskriver i en oppdatert trusselvurdering til politiet at kirker og kristne forsamlingssteder fremstår som aktualiserte terrormål i Europa. Trusselnivået i Norge er uendret, men PST har nylig vurdert at trusselen mot jødiske og israelske mål er skjerpet i Norge,» heter det i meldingen.

− Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen. Selv om det ikke foreligger konkrete trusler mot Norge, har politidirektøren etter en samlet vurdering besluttet midlertidig bevæpning for å sikre en best mulig beredskap gjennom nyttårshelgen, sier beredskapsdirektør Tone Vangen.

Det kan forventes at det blir en økt synlig og bevæpnet polititilstedeværelse i samfunnet de kommende dagene, men ellers oppfordres folk til å feire nyttår som vanlig.

− Nyttår er en tid som samler mange mennesker til ulike arrangementer i trossamfunn. Dette er et forebyggende og trygghetsskapende tiltak som bidrar til å styrke beredskapen gjennom å sikre økt innsatsevne og hurtighet i responsen fra politiet over hele landet, avslutter Vangen.

I løpet av denne uken ble det kunngjort at Frankrike mobiliserte 90.000 politifolk på nyttårsaften og økte tilstedeværelsen av ekstra politistyrker gjennom nyttårshelgen som en respons på terrortrusselen.

mest lest