Greenwald langer ut mot venstre-journalister etter Twitter-skandalen

Avatar photo
Publisert 4. desember 2022 | 15:22

Den populære og opprørske journalisten Glenn Greenwald har lenge vært kritisk til etablerte medier. Nå går han hardt ut mot gruppetenkingen som skjer blant venstreorienterte medieprofiler.

I en rekke Twitter-meldinger påpeker Greenwald hvordan medieprofiler og journalister går til angrep på Matt Taibi etter han gjorde det Greenwald mener er viktig journalistisk arbeid.

Taibi samarbeidet nemlig med Elon Musk for å avsløre hva som skjedde da Twitter sensurerte en sak som rettet kritisk lys mot Joe Biden og hans sønn Hunter Biden i oppløpet til presidentvalget i 2020.

Greenwald mener Taibi har gjort det journalister skal gjøre. Nemlig å avsløre kritikkverdige forhold hos mektige aktører i samfunnet.

Greenwald mener det er sleipt å angripe godt journalistisk arbeid, og han mener årsaken til at Taibi blir angrepet, er fordi disse medieprofilene og journalistene egentlig er venstreorienterte aktivister som ikke har noe imot bruk av sensur så lenge det er fordelaktig for dem selv.

Les også: Publiserte «avsløring» om Twitter-sensur

Greenwald påpeker også at mange tilsynelatende ikke klarer å forstå hva Matt Taibi egentlig har avslørt. Nemlig at myndighetene i USA presset Twitter til å fjerne innhold fra Twitter.

– Man må enten være dum eller intellektuelt uærlig for å ikke forstå denne krystallklare påstandene fra Taibi, mener Greenwald.

Du kan se Glenn Greenwald kommentere saken ytterligere her:

Fox News-profilen Tucker Carlson har kalt skandalen for «The biggest first amendment violation in modern history.»

Nå koster en gjennomsnittlig norsk arbeider 855.000 kroner i året

mest lest