Nettavisen publiserer «islamfiendtlig» innlegg

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 31. august 2023 | 20:58

Hva gjør «antirasistene» nå?

Begrepet «islamofobi» og «islamfiendtlig» blir ofte brukt om kritikere av islam. Og det er fra gammelmediene og deres klakører på venstresiden at beskyldningene kommer. Men hva gjør de nå som denne kritikken mot islam, og endog mot muslimers kultur, kommer i Amedia-avisen Nettavisen?

For Nettavisen har plukket opp et innlegg som først ble postet på Facebook av Kjetil Bøhn, og de har bedt ham om å få publisere en noe forkortet versjon i Nettavisen.

Bøhn er daglig leder i leder KB Management. Han skriver at han har vurdert lenge og vel før han uttaler seg om tematikken. Dette er «å stikke hånden inn i det største av alle vepsebol,» sier han selv.

Bøhn mener vi er i en «akselererende negativ utvikling» og peker på Sveriges gettotilstander og fotballvold i Oslo fra lag hvor spillernes etternavn tyder på innvandrerbakgrunn.

Men det er ikke innvandrerandelen i seg selv som skaper problemene, mener Bøhn og peker på at Polen og Ungarn har tatt i mot store mengder ukrainske flyktninger.

Det er innvandrere fra muslimske land som er problemet.

«Anmeldte voldssaker som involverer barn mellom 6 og 15 år har de siste 19 årene økt med 200 prosent i Oslo, og den er nå sterkt stigende. 18 prosent bare i år. Og den blir stadig med brutal,» skriver han og fortsetter:

Statistikken viser ganske klart hvem som står bak denne voldsomme økningen. 77 prosent av unge kriminelle gjengangere har utenlandsk bakgrunn – første og andre generasjon.

Isolerer man tallene og ser på kulturell og religiøs bakgrunn (altså muslimske land) så er 86 prosent av de såkalt «særdeles aktive kriminelle», fra muslimske land i Nord-Afrika, Midtøsten, Afghanistan og Pakistan.

Den negative utviklingen skyldes altså i all hovedsak innvandring fra muslimske land.

At kriminaliteten skulle skyldes sosiale forhold og økonomiske ulikheter, slik partier som Rødt, SV og AP peker på, har «ingen rot i virkeligheten» mener Bøhn.

Han peker på at det er mange innvandrere fra ulike land og religioner som lever under samme økonomiske forutsetninger, uten at det dermed fører til kriminalitet. Som eksempel trekker han frem at innvandrere fra Pakistan «er sterkt overrepresentert på alle statistikker. Innvandrere fra India er totalt på andre enden av skalaen.»

De to er naboland, bare Pakistan er overveiende muslimsk.

Berøringsangst

Bøhn mener det er frykten for å bli stemplet som rasist som gjør at folk ikke påpeker og tør snakke om det åpenbare. Men snakker man ikke om årsakene, blir alt bare verre.

– Hvem vil ansette unge mennesker med en kulturell og religiøs bakgrunn som stadig oftere leder til utagerende oppførsel og som kommer med krav og skikker som både er kostbart og vanskelig å forholde seg til, om de har et alternativ som ikke representerer samme risiko? spør Bøhn og svarer selv: Stadig færre antakelig.

Og dermed blir utenforskapet bare enda større. De muslimske innvandrerne føler seg utstøtt, og blir enda sintere. Den onde spiralen fortsetter.

Bøhn er påpasselig med å påpeke at det store flertallet av muslimer oppfører seg bra og at det er de få som er problemet.

Spørsmålet er imidlertid hvordan «antirasistene» nå kommer til å reagere på at Nettavisen aktivt henter inn et innlegg som peker på muslimsk kultur som medvirkende årsak til vold og kriminalitet.

mest lest