Tre pågrepet for islamistisk-terrorplan i Tyskland

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. januar 2024 | 08:00

Politiet pågrep søndag tre ytterligere mistenkte i det påståtte islamistiske komplottet for å angripe Tysklands berømte Kölnerdomen på nyttårsaften, opplyste myndighetene.

Det melder Reuters.

De påståtte angriperne hadde planlagt å bruke en bil for å angripe den 800 år gamle gotiske bygningen ved elven Rhinen, sa Køln-politidirektør Frank Wissbaum på en pressekonferanse.

Angrepsmetoden for det planlagte angrepet var ikke tydelig, men han informerte journalister om at en underjordisk parkeringsplass under katedralen hadde blitt gjennomsøkt av eksplosivsniffende hunder i løpet av natten.

– De tre personene er nå trygt i varetekt, noe vi er veldig glade for, siden de ikke lenger kan kommunisere med hverandre, sa han.

Wissbaum uttalte at etterforskerne oppdaget bevis sent på lørdag som koblet de tre til en 30 år gammel tadsjikisk mann. Denne mannen påstås å ha tilknytning til den islamske militantbevegelsen IS og har vært i varetekt siden 24. desember.

Føderale myndigheter fortsatte etterforskningen av det han kalte et «nettverk av enkeltpersoner» fra Sentral-Asia med forbindelser til flere tyske stater og europeiske land.

Det ble ikke gitt noen detaljer om identiteten eller bakgrunnen til personene som nå sitter i varetekt, ifølge Reuters.

mest lest