Nok en ledende MDG-er vil fjerne formueskatten: – Ikke verdt å drive manisk jakt på noen få nullskattytere

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 1. februar 2024 | 12:52

Nestleder Ingrid Liland i Miljøpartiet De Grønne gikk nylig ut og mente formuesskatten er skadelig for omstilling og at den bør fjernes. Nå tar stortingsrepresentant Rasmus Hansson til orde for det samme.

Er det frieri til Høyre vi ser?

Les også: Nestleder i MDG vil fjerne formuesskatten

– Formuesskatten bør endres eller fjernes. Den fungerer dårlig. Den bidrar til å svekke produksjonen av nye arbeidsplasser, og de rikeste vrir seg unna den uansett, sier Hansson til Klassekampen.

Han mener der er «viktigere å sørge for et skatteregime som skaper mange nye jobber, enn det er å drive en manisk jakt på noen få nullskattytere, forutsatt at vi beskatter de rikeste på andre måter.»

I forrige stortingsvalg gikk Miljøpartiet De Grønne (MDG) til valg med intensjonen om å avsette Høyre-regjeringen og utpekte Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet (Ap) som sin foretrukne statsministerkandidat. Imidlertid har partiet nylig vedtatt at de ikke vil ta stilling til en bestemt side i 2025-valget. De har også erklært seg som et ja til EU-parti.

– Vi har i mange år blitt beskyldt for å likne for mye på SV. Nå blir vi selvsagt beskyldt for å likne for mye Venstre. Det er vi oppmerksomme på, men vi er ikke så veldig plaget av det, sier Hansson.

Han mener norsk politikk ikke lenger bør analyseres «etter en 150 år gammel idé om høyre og venstre». Klimapolitikken kjenner ingen slike skillelinjer, mener Hansson.

mest lest