Pelosi: Ulovlige innvandrere må bo i Florida for å «plukke avlingene her nede»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. oktober 2022 | 03:06

En rasende tidligere senatskandidat i USA svarte: «Elitistiske demokrater tror latinamerikanere bare er gode til å plukke avlingene sine»

Twitter «kokte» etter at Nancy Pelosi hevdet at Floridian bønder «trenger» ulovlige innvandrere til å bo i staten og «plukke avlingene.»

Kritikere hevdet at Pelosis bemerkninger var nedverdigende for innvandrere, og at hun åpent innrømmet at Amerika burde ønske velkommen inn og profittere på ulovlige innvandrere, skriver Fox News.

Under en pressekonferanse fredag raste Pelosi mot guvernører som flytter ulovlige innvandrere fra sørstatene til de nordlige, fordi de må bli og «plukke avlingene her nede».

Kommentaren var helt klart ment på guvernør Ron DeSantis, som flyttet to fly fulle av ulovlige innvandrere fra hans stat til Massachusetts.

Som svar på et spørsmål om temaet under pressekonferansen, begynte Pelosi med å innrømme at det må være både grensesikkerhet og åpenhet for migranter.

«Faktum er at vi har et ansvar for å sikre vår grense. Vi har også et ansvar for å anerkjenne viktigheten av nykommere for vår nasjon. Akkurat nå er det beste vi kan gjøre for økonomien vår å ha en omfattende innvandringsreform.», sa Pelosi.

«Vi har mangel på arbeidere i vårt land, og du ser til og med i Florida at noen av bøndene og dyrkerne sier: ‘Hvorfor sender dere disse innvandrerne nordover? Vi trenger dem til å plukke avlingene her nede», la hun til.

«Men det betyr ikke at vi ikke anerkjenner vårt moralske ansvar også,» fortsatte hun.

Twitter-brukere anklaget henne for åpenlyst å innrømme at nasjonen burde tjene på billig arbeidskraft av ulovlige innvandrere.

Rich Lowry, som er redaktør for National Review, kommenterte: «En massiv og ukontrollert bølge av ulovlig innvandring er ikke en løsning på noe, men det er slik de tenker.»

Twitter-kontoen til «Federation for American Immigration Reform» skrev: «For demokrater sjekker masseinnvandring to bokser: 1. Flere fremtidige velgere 2. Billig utenlandsk arbeidskraft.»

Professor hevder MatPrat driver med «Trump-propaganda»

mest lest