Mener drapet på Jonas Henriksen kan ha vært bestilt – sjalusi skal være et motiv

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 1. oktober 2023 | 18:38

Lørdag kveld ble en 32 år gammel mann pågrepet på Noresund. Dermed er totalt fore menn pågrepet i forbindelse med drapet på Jonas Henriksen (32) ved en hytte på Nes i Ådal 17. august. Politiet jobber nå blant annet ut fra en teori om at drapet kan være bestilt, og at det ligger sjalusi bak.

Flere av de pågrepne har tidligere kriminell historikk, også for vold. Det gjelder også mannen pågrepet på lørdag.

Politiet ransaker en bolig på Noresund, skriver VG.

Politiadvokat Tine Henriksen vil ikke si hvilken rolle de tror den sist pågrepne har.

– Det kan jeg ikke si noe detaljert svar på. Vi har gjennom etterforskningen dannet oss et bilde av hvilke mulige roller de siktede har hatt, sier Henriksen til VG.

Men NRK melder at politiets teori er at mannen som lørdag ble arrestert er «hovedmannen» og den som bestilte drapet.

Mannen skal ikke ha vært en nær venn av Jonas, men de var jevnaldrende, bodde i samme område og hadde flere felles bekjente, får NRK opplyst.

Politiet skal ha holdt ham under oppsyn i lang tid.

Senere søndag skriver NRK at «en av politiets hovedhypoteser er at sjalusi knyttet til en hendelse flere år tilbake i tid, skal være noe av foranledningen til at Jonas Aarseth Henriksen ble skutt og drept.»

– Vi har ingen kommentar til konkrete, mulige motiver annet enn at vi jobber ut fra flere teorier om hva som kan være motivet for drapet, sier politiadvokat Tine Henriksen.

Det er særlig én hendelse flere år tilbake i tid som har gjort at 32-åringen var sjalu og rasende på ham, sier flere kilder til NRK.

32-åringen er tidligere straffedømt flere ganger. I 2019 ble han dømt for å ha utsatt en kvinne for grov kroppsskade.

Politiet utelukker heller ikke flere pågripelser.

Det var 17. august Jonas Henriksen ble funnet skutt i en bil ved en hytte. Han hadde tidligere meldt fra om trusler og hærverk.

mest lest