Venstresidens vrangforestilling av høyrebølgen

Avatar photo
Kristin Lode
Politisk nestleder Stavanger FrP, Fylkesstyremedlem Rogaland FrP
Publisert 1. oktober 2023 | 18:32

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Etter de ikke særlig sjokkerende valgresultatene kom inn 11. september, har venstresiden prøvd å mate folket med en vrangforestilling av høyrebølgen. Hvorfor valgresultatene ikke er særlig sjokkerende er ganske åpenbart etter to år med Aps ideologiske hinder for gode løsninger i en økonomisk krisetid.

Jeg har lest flere oppslag hvor venstresiden advarer alle andre enn de som «har aller mest», at dette er tiden de kommer til å tape. Likevel var heller ikke slagordet «vanlige folks tur» noe som viste seg å falle i god ånd.

Det er en merkverdig forskjell i hvordan høyre- og venstresiden velger å prioritere penger, og hva de mener er en rettferdig fordeling. Venstresiden snakker mye om alt det som bør bli gratis, og griner i formannskapsmøter når f.eks. gratis skolemat blir avviklet.

Om man virkelig tror at noe er gratis i dette samfunnet, så har man misforstått mye av grunnleggende samfunnsøkonomi. Hver gang det oppstår et problem, er venstresiden sin løsning å øke skattene for å så finansiere disse «gratis» tilbudene som tilsynelatende skal hjelpe folk i en vanskelig økonomisk situasjon.

Det som blir en total feilslutning her er at alt man gjør gratis koster titalls, av og til milliarder av kroner for å finansiere. I tillegg vil de ikke nå alle som sliter økonomisk. Mange av de tilbudene som enten har blitt «billigere» eller gratis den siste tiden, når kun de med barn i offentlig sektor.

På sidelinjen står det et stort flertall som dag for dag merker at økonomien blir dårligere, og som også er skattebetalere som finansierer ordninger de selv ikke får nytte av. Å si at skatte- og avgiftskuttene til høyresiden kun ganger de med aller mest er feil. De med aller mest vil tåle å betale dyrere mat, drivstoff, strøm og eiendomsskatt. Mens de som har minst, merker dette aller mest.

Når venstresiden klør seg i hodet over at matkøene blir lengre og fattigdommen øker, men likevel styrer landet og kommunene, er jeg overrasket over at de ikke heller bruker tid på å kritisere sin egen politikk istedenfor høyresiden sine løsninger.

Det burde vært åpenbart for lenge siden at en håndfull sosialister ikke er i stand til å styre økonomien til 5,5 millioner ulike mennesker. Valgresultatene viser at folk ikke lenger stoler på at de skyhøye skattene skal komme dem i gjengjeld, og flertallet har innsett at de får mer igjen av å styre sin egen økonomi.

Nå er det på tide at venstresiden slutter med sutringen og heller begynner å analysere hvorfor de selv tapte valget.

mest lest