Nord universitet: Vil ikke opplyse om det er fusk i Kjerkols masteroppgave

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 2. februar 2024 | 10:35

Nord universitet kommer ikke til å gå ut med informasjon om de finner fusk i Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkols masteroppgave.

I en kronikk skrevet av universitetets rektor Hanne Solheim Hansen og dekan ved fakultet for samfunnsvitenskap Elisabet Ljunggren påpeker de fredag at det har vært påstander i mediene om at de faktisk skal være de som vurderer Kjerkols skjebne som statsråd.

«Nord universitet skal på ingen måte vurdere om Kjerkol kan fortsette som statsråd. De som venter på at vi skal si noe om det, kan altså allerede nå forberede seg på å bli skuffet. Nord universitet kommer heller ikke til å si noe om det er fusk i den aktuelle oppgaven. Tvert imot. Hos Nord universitet er dette en studentsak. Den er, som alle studentsaker, unntatt offentlighet, i tråd med personvernreglene og forvaltningslovgivningen. Nord har derfor kun anledning til å informere de berørte i saken. Det inkluderer verken media eller statsministeren,» skriver universitetets rektor.

– Det er en sak mellom studenten og oss. Hvis det skal ut er det studenten som må slippe det, sier Nord-rektor Hanne Elenora Solheim Hansen til NRK.

Det er funnet over 77 eksempler på tekstlikheter i Kjerkols masteroppgave. Hun har foreløpig avstått fra å uttale seg om likhetene i teksten.

Kjerkol vil offentliggjøre konklusjonen
– Det vil være naturlig at Nord universitets konklusjon gjøres offentlig, for min del, sier Ingvild Kjerkol til NRK.

mest lest