Det er ikke lenger bare Røkker, Gjelstener og Reitaner som vil til Sveits

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 2. mai 2023 | 02:51

Nå er ikke bare våre aller mest formuende som flytter til Sveits

Skatteflukten fortsetter med uforminsket styrke.

En finansformue på 25 millioner kroner er nok til å gi 500.000 kroner å leve av i Sveits, ifølge Finansavisens Sveits-guide. I Norge trenger en 70 millioner kroner for å få samme beløp til disposisjon.

Disse nivåene gjør at det frister flere og flere vanlige folk å flytte fra Norge til Sveits, ifølge Finansavisen.

Nordeas private banking-sjef Marte Kopperstad, sier til avisen at pågangen av folk som vil flytte eksploderte i fjor høst.

– Kundene som henvender seg nå er ikke bare våre aller mest formuende. Nå ser vi henvendelser også fra kunder som har mellom 50 og 100 millioner i formue, sier hun til Finansavisen.

Den store bølgen startet ved at Kjell Inge Røkke i et brev den 12. september i fjor annonserte at han hadde flyttet fra Asker til Lugano.

– I høst og mot jul hadde vi en mangedobling av antallet henvendelser inn til våre jurister. Da kunne vi få en forespørsel om dagen, mens vi tidligere hadde mellom fem og ti i løpet av ett år, sier Kopperstad.

Les også: Støre mener Røkkes flytting er «ugreit»: – Sier han!!!

Og det er ikke lenger bare Røkker, Gjelstener og Reitaner som vil til Sveits.

Wealth Management-sjef Håkon Hansen i DNB forteller til avisen at de opplever fortsatt en jevn pågang av kunder som vurderer og er i prosess for utflytting.

– Vi ser en tendens til at det er større spredning i alder og formue på de som er i prosess for flytting nå, sier Hansen.

Håkon Hansen har påpekt at det er formuesskatten, utbytteskatten og det totale skattenivået er en del av vurderingen for de fleste, og at langt flere er i vurderingsfasen enn de som reelt har flyttet.

mest lest