Er det ulovlig å være rik i Norge?

Publisert 2. mai 2024 | 18:06

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentenes meninger.

Den siste tiden har man sett at flere av de som sikrer arbeids- og verdiskapning i Norge, vært med på å bygge opp landet og velferden vi nyter godt av i dag, de velger å flytte ut av landet.

Til tross for at mange av disse sier at de med glede betaler skatt, og faktisk gjør slik de sier, så beskyldes de av dagens regjering og venstresiden for å være grådige. Regjeringen spenner bein på seg selv, og annet er det ikke å gjøre enn å stille spørsmålet; skal det ikke være mulig å tjene penger i Norge?

I Debatten 3. Mai 2022, skulle finansminister, Trygve Slagsvold Vedum, vise hvordan regjeringens politikk gjør at gjennomsnittsfamilier får mer å rutte med, det han sa var det ingen økonom som fikk til å stemme. På landsmøtet til SV i 2023 ble rikinger bedt om å ryke og og reise, og tidligere næringsminister klarte på debatten 21. Mars 2023 å si at bedrifter går godt i Norge, samtidig som bedriftseierne flytter. Et år har gått, og lite endring har skjedd. Regjeringen akter ikke å snu skuta. Det er på tide med en ny retning for Norge.

For det vi i dag har i Norge, er en finansminister som ikke kan regne, en partileder som ber alle rikinger om å ryke og reise og en næringsminister som påstår at han er glad i næringsvirksomhet samtidig som næringslivet blir skattet ihjel. Regjeringen gir inntrykket av at de bare ikke vil forstå, og kun benekter den faktaen som blir lagt på bordet.

Jan Christian Vestre, som selv driver bedrift, burde vel forstå? Han burde vel forstå at når staten krever inn formueskatt, så er ikke dette penger som bedriftseier har under madrassen. Han burde vel forstå at når milliardene flytter til Sveits, så er det noe feil.

Les også: Australia krever sensur av terrorvideo: Elon Musk nekter

Hadde det ikke vært for folk som Odd Reitan, John Fredriksen eller Stein Erik Hagen hadde vi ikke hatt bedrifter som Mowi, Rema 1000 eller SalMar, bedrifter og personer som hvert år gir Norge millioner i skattekroner. Men regjeringens svar er at disse bare kan ryke og reise.

Et konkret eksempel er Kjell Inge Røkke. Røkke betalte 130 millioner kroner hvert år i skatt til Asker kommune alene, penger som finansierte viktige tilbud i kommunen, som barnehager og eldrehjem. Han flyttet ut av Norge, og med det tok han skattepengene med seg. Asker kommune tapte denne inntekten, og kommunestyret måtte ha et hastemøte. Løsningen var å øke skattene for folk flest i Asker. Så, når venstresiden skal ta de rike, ender de opp med å straffe folk flest.

Fremskrittspartiet vil snu på denne hodeløse politikken. Vi vil gjøre det mulig for den vanlige mannen i gata å bygge en bedrift. Vi vil gjøre Norge til et land som er lønnsomt å investere i. Vi vil slutte denne nakkeknekkingen av norsk økonomi. Vi vil fjerne formueskatten, fjerne eiendomsskatten og sørge for at arveavgiften aldri blir innført igjen. Skuta skal snus, det skal være mulig å tjene penger i Norge og da må FrP sitte ved roret.

mest lest