Rødt-topp ber landsstyret om hastemøte

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 2. juli 2023 | 15:28

Fylkesleder i Sogn og Fjordane, Kjell Oldeide, ber landsstyret om et hastemøte for å ta stilling til om partiet har tillit til partileder Bjørnar Moxnes. Partiet må engasjere seg ytterligere i saken, mener han.

Saken kommer som følge av at Moxnes har blitt fersket i å stjele et par designersolbriller på Gardermoen flyplass, for deretter å endre historien sin flere ganger.

– Jeg synes det naturlige nå er at landsstyret, som partiets øverste organ, drøfter og konkluderer i denne saken, sier Oldeide til NRK.

At partilederen har betalt et forelegg på 3 000 kroner fra politiet, beklaget overfor både partifeller og folket, og har stått i hard mediestorm med alt fra latterliggjøring til sterk kritikk over hele det politiske spekteret, er ikke nok straff for fylkeslederen.

Til tross for bred støtte fra partifeller, er det i følge fylkeslederen nå en sak for landsstyret som øverste organ mellom landsmøtene å vurdere.

– Det er jo bare landsstyret som kan gi et kvalifisert svar om tillit til partileder. Moxnes har uttalt at han vil lytte til partiets standpunkt når det gjelder tillit. Det er det bare landsstyret som kan svare på, sier fylkeslederen.

Selv står han fortsatt bak sin tyveri- og løgn-ferskede partileder.

– Som partileder så har han fortsatt min tillit, men med ei ripe i den ellers plettfrie lakken, sa han i går.

Les også: Moxnes har endret historien – igjen: – Hæ? Brillene?

At saken må opp til landsstyret, får støtte fra leder i Rødt Hordaland.

– Han er utvilsomt en god leder for Rødt, men vi tåler ikke flere overraskelser i denne saken, sa fylkesleder Bridget Penny til NRK.

Bjørnar Moxnes har på sin side enn så lenge ingen planer om å trekke seg som partileder. Det meldte han lørdag.

Samtidig sier han at spørsmål om tillit må være noe medlemmene selv får vurdere.

– Jeg er avhengig av tillit fra Rødt for å være partileder. Det er opp til partiet og medlemmene å vurdere, sa Moxnes.

NRK har vært i kontakt med både sentralstyremedlemmer og fylkesstyremedlemmer, hvorav samtlige sier at de fortsatt har tillit til partilederen. Noen utskiftning i partileder vil partiet dermed trolig ikke se, til tross for både tyveri, løgn og ellers generell kritikk om dårlig krisehåndtering.

mest lest