Menn er sterkere og raskere enn kvinner: Så hvorfor skal vi likestille kvinnelig politi og soldater?

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 2. august 2024 | 16:50

Dette er en kommentar.

Situasjonen i OL der en kvinnelig italiensk bokser kaster inn håndkleet etter 44 sekunder i kamp mot algeriske Imane Khelif burde illustrere mer enn bare urettferdighet i sport.

Angela Carini uttalte etterpå at hun «aldri hadde blitt slått så hardt før».

Khelif-saken er ikke en klassisk sak om en biologisk mann som av psykologiske grunner mener seg å være kvinne og foretar et kjønnsskifte. Han/hun er muligens mer å regne som tvekjønnet. Men det er funnet at Khelif har XY-kromosom, slik menn har. Kvinner har XX.

Vi «ser» det også, slik vi så med Caster Semenya, 800-meter løperen. De har tydelige maskuline trekk.

De fleste forstår intuitivt av noe er urettferdig her. Det er en grunn til at det før den politiske korrekthetens inntog var innlysende å ha ulike klasser i idrett for kvinner og menn.

Khelif får ikke bokse i VM, og det er uklart hvilke vurderinger IOC har gjort. Men konsekvensene blir nok at man rydder opp. Den sunne fornuftig kommer til å vinne, og kan nok også få medvind når slike åpenbare absurditeter blir eksponert.

For alle som bryr seg om kvinner, slår et beskytterinstinkt inn. Vi kan ikke ta fra dem gleden ved idrett og heller ikke la den bli banket opp av individer med ti ganger så mye testosteron som dem selv.

Men i bokseringen ser vi alle det tydelig. Det er ikke lenger abstrakt og noe vi i mangfoldet og toleransens navn kan bedra oss selv om: Det ER forskjeller på kvinner og menn. De sterkeste mennene er sterkere enn de sterkeste kvinnene. På gjennomsnittet er det heller ingen tvil.

Men det finnes arenaer i samfunnet hvor det politiske målet om å likestille menn og kvinner ikke blir målt som i en boksering, men hvor urimeligheten i å påstå at kvinner har like gode forutsetninger som menn er nesten like absurde.

Jeg tenker da spesielt på Forsvaret og politiet.

For de av oss som har vært i en fysisk krevende miliærgren er det liten tvil om at menn er sterkere og bedre enn kvinner. Det dreier seg om å bære våpen og ammunisjon, bære sårede, sprinte hurtig. I tillegg de det mentale effekter av testosteron, som aggresjon. I et infanteriangrep er alt dette sentralt.

For politiet, som jo ofte må slåss og få kontroll på aggressive menn, blir det jo nesten like tydelig som i en boksering.

Men for Forsvaret og politiet vil man ikke vite. Som iNyheter avdekket er det rett og slett ikke gjort noe ekseperimenter siden 2015 på hvor godt kjønnsblandede lag gjør det mot lag med bare menn. Og den studien som finnes, fra US Marines i 2015, viser nettopp at blandete lag gjorde det dårligere i infanterioppgaver.

Selvfølgelig.

Les også: Vi har sett på forskningen: Er virkelige kjønnsblandede militære stridsenheter like gode som de med bare menn? (+)

Vi vet også fra samtaler med politifolk i Norge at det erkjennes på lavere nivåer at kvinnelige betjenter er underlegne i fysiske konfrontasjoner. Som tilpasning må man kjøre ut flere patruljer. Ressursene blir brukt mindre effektivt. Vi får et dårligere og dyrere politi.

Det er et politisk ansvar. Det er også sløsing.

Les også: Politikvinne kritisk til egne kollegaer: «Fysisk små, akademiske og lite praktisk anlagte»

Likevel har vi en forsvarsledelse, politiledere, politikere, akademikere og media som ikke diskuterer disse tingene. I steden snakker de tøv om at «mangfold gjør bedre» og at man trenger flere kvinner inn i disse fysisk krevende yrkener som har nære paralleller med kampsport og eksplosive og utholdenhetsidrett.

Les også: Forsvaret med annonsekampanje for flere muslimer og mer «mangfold» (+)

Det er helt idiotisk det som skjer i samfunnet på disse områdene. Samtidig som det sies at vi må ruste opp Forsvaret fordi vi trues av russisk invasjon, så undergraver vi vår egen stridsevne ved å bytte ut menn med kvinnelige soldater.

Og mens vold, kriminalitet og voldskutur fra Midtøsten brer seg i landet, gjør manglende fysiske krav til at jenter med bedre karaktere utgjør en majoritet på Politihøgskolen år etter år.

Norge har blitt et «late som» og «lekesamfunn». Den totale tausheten og mangeln på motforestillinger rundt kampanjen for å øke andelen i kvinner i våre sikkerhetsinstitusjoner kommer til å koste oss dyrt.

Og det er ingen unnskylding for å ikke å ha sett det for lengst. Dette er en varslet katastrofe.

Bare spør den italienske bokseren Angela Carini.

iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Landet vårt blir rasert av «kjønnsidioti»

mest lest