Avslører ny Borten Moe glipp

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 2. september 2023 | 05:08

Statsminister Jonas Gahr Støre opplyser om ny Borten Moe-glipp

Tidligere statsråd Ola Borten Moe, som er av grunnleggerne av oljeselskapet Okea, deltok i statsråd ved utdeling av olje­utvinnings­tillatelser, opplyser statsministeren.

Moe, skal i statsråd 4. mars 2022 deltatt i behandlingen av utdeling av olje­utvinnings­tillatelser på den norske kontinental­sokkelen.

Det opplyser statsministeren i et brev til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

– Borten Moe hadde ikke deltatt i forberedende statsråd og ble derfor først oppmerksom på saken da den ble fremlagt på Slottet. Han varslet statsråds­sekretæren umiddelbart etter statsrådsmøtet var avsluttet, heter det i brevet.

Vurderingen som ble gjordt i etterkant var at hans inhabilitet ikke kunne ha påvirket sakens utfall. Saken ble også behandlet på nytt i det påfølgende statsrådet 11. mars 2022.

Borten Moe er en av grunnleggerne av oljeselskapet Okea i Trondheim og har aksjer i selskapet. Okea var blant dem som fikk tilbud om utvinningstillatelser i TFO-runden (Tildeling i forhåndsdefinerte områder) 4. mars 2022.

– For øvrig har ikke Statsministerens kontor vært involvert i konkrete saker hvor det i ettertid er avdekket inhabilitet, heter det i brevet.

Les også: Verken Jonas eller Borten Moe forsto

Borten Moe gikk av som statsråd i juli etter at det ble kjent at han hadde kjøpt aksjer i Kongsberg-gruppen og etterpå var i regjeringsmøter der en stor industrikontrakt ble inngått mellom regjeringen og Nammo, et selskap deleid av Kongsberg Gruppen.

mest lest