Eritreiske grupper barket sammen i Bergen

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 2. september 2023 | 14:06

Store politistyrker er på plass i sentrum for å få kontroll på situasjonen. Det har vært mange timer med voldelige opptøyer i Bergen i løpet av lørdagen. Bybanen er strengt, trafikken står og et bryllup er berørt. Politiet ber foresatte hente hjem ungdom.

Det er i forbindelse med at det som oppfattes som den regimetro foreningen Eritreisk forening i Hordaland markerer begynnelsen av frigjøringskrigen mot Etiopia at motdemonstranter har kommet til.

– I forbindelse med Eritreisk arrangement og motdemonstrasjoner er det nå pågående voldshendelser i området Kong Oscarsgate, Korskirken, Domkirken, skreb Vest politidistrikt på X tidligere på dagen.

Innsatsleder John-Endre Skeie sier i 13:40-tiden at politiet var forberedt på at det kunne være bråk, skriver VG.

– En ganske stor fraksjon fra det vi betegner som demonstranter var samlet og tok seg mot Kong Oscars gate. Vår jobb er å være nøytral og sørge for at ytringsfrihet og lovlige markeringer får gå av stabelen. Denne grupperingen har ytt vold både mot eritreisk forening og gått til angrep mot politiet, sier Skeie.

Det skal ha blitt brukt både brostein og slagredskaper.

Det skal være rundt 20 politipatruljer på stedet.

Politiet har i løpet av ettermiddagen brukt tåregass for å spre demonstrantene. Selve festen skal starte klokkem 20 og politiet har ingen planer om å avlyse det. Deler av Bergen sentrum er nå sperret, opplyser politiet.

mest lest