Såpeglatte veier flere steder – farevarslene står i kø

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 2. november 2023 | 10:25

Vegtrafikksentralen melder om svært glatte kjøreforhold flere steder i Sør-Norge torsdag, og oppfordrer de som kan om å la bilen stå.

Torsdag morgen er det gult farevarsel for is i deler av Rogaland og Hordaland, deler av Agder, øst i Viken og sør i Innlandet. Det er også gult farevarsel for snø i deler av Østlandet og Sørlandet, og det pågår kraftig snøfall i fjellene i Sør-Norge.

Det meldes også at det kan bli glatt på veiene fredag morgen. Da stiger temperaturene og snøen går over til regn forteller trafikkoperatør Mette Brunæs til TV 2.

– Da vil det bli en del snøslaps og vannansamlinger på veiene, og så kan det selvfølgelig da være glatt på morningen, da det fryser på både kvelds- og nattestid, sier hun til TV-kanalen.

På mandag var politi og vegvesen sammen med Norsk Folkehjelp og Røde Kors for å hjelpe bilister som sto fast trafikkaoset på E18, som i stor grad skyldtes flere vogntog med sommerdekk.

Brunæs ber alle som ikke har skiftet dekk om å la bilen stå.

– Ha på vinterdekk, ha ekstra mat, drikke og varme tepper i bilen. Og ikke minst: Vurder om du kan la bilen stå, om dette er en kjøretur du er helt nødt til å ta, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

På Østlandet kan det bli opp mot 40 cm på fredag.

– Fredag venter vi 25-40 cm snø for indre strøk av Østlandet. Snøen vil falle i områder over 300 meter, noe høyere snøgrense midt på dagen.

mest lest