Trump går mot nominasjon med «overveldende» seier i Michigan, Missouri og Idaho

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. mars 2024 | 06:30

Donald Trump har vunnet Republikanernes nominasjon i tre flere amerikanske delstater.

Ifølge Edison Research slo Trump grundig sin eneste utfordrer, Nikki Haley, i Idaho, Missouri og Michigan.

I Michigan slo Trump Haley i alle de 13 distriktene som deltok i nominasjonsvalgene, ifølge delstatens republikanske parti. Han fikk 39 delegater i Michigan, 54 i Missouri og 32 i Idaho.

Ifølge Reuters oppnådde Trump en samlet seier med nesten 98% støtte, med 1 575 stemmer mot bare 36 for Haley. Pete Hoekstra, lederen for det republikanske partiet i Michigan, kalte det en «overveldende, dominerende seier.»

I hver av de tre statene overgikk Trump Nikki Haley, og dette førte ham nærmere å bli sitt partis representant i Det hvite hus.

Les også: Verden må forberede seg på Trump (+)

Haley har lite tid igjen til å endre kursen på den republikanske nominasjonskampen. Neste steg er Super Tirsdag den 5. mars, den største dagen i primærvalgene, når 15 delstater og ett territorium vil stemme.

Med seire i Iowa, New Hampshire, Nevada, De amerikanske Jomfruøyene, Sør-Carolina, og nå Michigan, Missouri og Idaho i beltet, er Trump langt foran som favoritten i kampen, mens Haley holder seg på grunn av støtte fra donorer som ønsker et alternativ til den tidligere presidenten.

mest lest