Gjenåpner Stortinget – har mottatt to trusler

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. april 2024 | 10:54

Onsdag ble stortinget stengt ned etter en bombetrussel.

Stortinget har mottatt to trusler det siste døgnet.

Leder i Stortingets sikkerhetsseksjon, Pål Munck, opplyser til Aftenposten at trusselen har blitt«snappet opp i et sosialt medium». Ifølge avisen er denne meldingen, lagt ut på det sosiale mediet 4chan tirsdag ettermiddag «Noen av dere er greie. Ikke gå til Stortinget klokken 10 i morgen».

Stortingets sikkerhetssjef, Pål Munck, bekrefter overfor VG at dette var en av de to trusselmeldingene som førte til alarmen. Politiet kjenner til identiteten til personen som kom med den ene trusselen.

Men så langt er ingen pågrepet i saken.

Politiet opplyser klokken 12.30 om at de fjerner sperringene rundt Stortinget og at bygningen nå gjenåpnes for vanlig drift.

Stortingets pressevakt bekrefter tidligere til NRK at det var en pågående situasjon.

Alle innganger ble lukket, og ingen ble tillatt å komme inn eller gå ut.

– Vi har fått informasjon om at det kan være en trussel mot Stortinget, men vi vet ikke helt hva det er. Politiet jobber nå med å finne ut hva som skjer, sier sikkerhetssjefen på Stortinget til NRK.

Oppdragsleder Gabriel Langfeldt bekrefter til Dagbladet at det er en bombetrussel.

Erna Solberg (H) ble ikke tillatt adgang til Stortinget.

– Bombetrusler er skremmende og det er det som er formålet uansett, og så regner jeg med at politiet har god kontroll. Det ser det ut som de har. Så er dette forhåpentligvis noen som ikke noen intensjoner, men som har forsøkt å skremme, sier hun til VG, og legger til:

– Jeg tror ikke jeg har opplevd en bombetrussel mot Stortinget før, men jeg opplevd bombetrusler mange andre steder. Det har det vært særlig mot knutepunkter. Det skremmer jo folk, og det er leit at folk benytter seg av den type måte å skremme folk. Stortinget går sin egen gang og dette påvirker ikke arbeidet.

mest lest