Trump lover å skape ny helligdag etter Bidens «transedag»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. april 2024 | 06:50

Donald Trump lovte å opprette en ny helligdag etter president Joe Bidens erklæring av «Transgender Day of Visibility,» som tilfeldigvis falt på påskesøndag i år.

– Og hva i all verden tenkte Biden på da han erklærte påskesøndag for å være dagen for transpersoner? spurte Trump sine tilhengere under et valgkampmøte i Green Bay, Wisconsin, tirsdag. «Slik total mangel på respekt for kristne.»

Trump lovet at 5. november skulle bli «Kristenhetens synlighetsdag» hvis han blir valgt som president.

– Og den 5. november kommer det til å bli kalt noe annet. Du vet, det kommer til å bli kalt Christian Visibility Day, sa Trump til stor applaus.

Trumps uttalelser kom i kjølvannet av Bidens erklæring om at 31. mars skal markeres som «Transgender Day of Visibility,» en dag som i år falt på påskesøndag.

Tidligere uttalte Trumps nasjonale pressesekretær, Karoline Leavitt, at presidentens kunngjøring er et eksempel på Biden-administrasjonens «langvarige angrep på den kristne troen.»

Ifølge Fox News utstedte Det hvite hus en uttalelse der de sa at kritikken over at ‘Transgender Day of Visibility’ sammenfalt med påske var splittende.

«Som en kristen som feirer påske med familien, forplikter president Biden seg til å forene mennesker og sikre verdighet og friheter for alle amerikanere,» sa uttalelsen. «Det er dessverre ikke overraskende at politikere prøver å splitte og svekke landet vårt med grusomme, hatefulle og uærlige uttalelser. President Biden vil aldri utnytte sin tro til politiske formål eller egen vinning.»

mest lest