Langer ut mot Raymond Johansen: – Har ikke tiltro til sin egen statsminister

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. september 2023 | 06:38

Venstres Abid Raja, har gått gjennom mediene for å lete etter hvor mange ganger Aps byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, har kritisert og utfordret statsminister Støre og sin egen regjering offentlig.

– Bare på de knappe to årene Støre-regjeringen har sittet ved makten, har Raymond vært ute mot sin egen regjering minst ti ganger. Det viser at den politiske lederen av den største byen i landet, ikke har tiltro til sin egen statsminister og partileder, sier Abid Raja til VG.

Raja mener at Johansen er «norgesmester i å kritisere egen regjering og statsminister Støre».

– Mange av sakene dreier seg om at Raymond ber Støre og regjeringen om satsing på Oslo og storbyene. Han har gang på gang vært svært skuffet over Støre fordi Støre ikke stiller opp for storbyene, fortsetter han.

– Raymond er bare én av dem, men når han så mange ganger har måtte gå offentlig ut med krav og kritikk mot sin egen sjef og regjering, så viser det hvor liten tiltro han har til egen regjering. Det viser tydelig at han ikke ønsker å være klistret opp til Støre, legger Raja til. Han mener regjeringen er upopulære og vasser i kriser.

Raymond Johansen svarer på kritikken:

– Jeg tror Abid, av egen erfaring, vet at min jobb er å snakke for Oslo og oslofolks interesser. Jeg gjorde den jobben da han var statsråd, og jeg gjør den jobben nå. For øvrig synes jeg å huske at Abid den gangen mente jeg både var urimelig og at jeg tok feil, de gangene jeg stod opp for Oslo da han var minister, sier han til VG.

mest lest