6 av 10 tyskere ønsker stans i muslimsk innvandring

Avatar photo
Arnt Folgerø
Tidligere journalist
Publisert 3. november 2023 | 19:23

Seks av 10 tyskere ønsker stans i innvandringen fra muslimske stater, viser en undersøkelse fra meningsmåling-instituttet INSA på oppdrag for den tyske avisa Bild.

Målingen er utført etter Hamas sitt angrep på israelsk område den 7. oktober og de påfølgende demonstrasjonene i mange tyske byer til støtte for palestinerne etter at Israel satte i gang mottiltak ved å bombe Gaza. Det er et flertall i alle tyske partier, med unntak av ”De grønne”, som vil ha en stans i den muslimske innvandringen        

Mange av dem som ønsker innvandringsstopp, begrunner ønsket med at de ikke kjenner seg trygge i sitt eget land, og de mener et økende antall av dem som kommer til Tyskland, forakter det tyske samfunnet. Hele 77 prosent av dem som svarte i meningsmålingen, mener at en økende andel av innvandringsbefolkningen i Tyskland tar avstand fra tyske samfunnet og vestlige verdier.

Artikkelen fortsetter. Under ser man anti-Israelske protester i Hamburg.

72 prosent av dem som ga svar i undersøkelsen, går mot den liberale innvandringspolitikken til den sittende regjeringen. De er uenige med den tidligere forbundskansleren, Angela Merkel, som i 2015 møtte immigrasjonsflommen til Tyskland med uttalelsen: ”Wir schaffen das” (Vi ordner det).

 Undersøkelsen fra INSA bekrefter tendensen i en meningsmåling tidligere denne måneden fra ARD-DeutschlandTrend. Den viste at 64 prosent av respondentene ønsker en minsking av innvandringen, og at innvandring er mer til ugagn enn til gagn for landet, melder det tyske nettstedet Remix.

 I 2022 satte Tyskland ny rekord i innvandring da nesten 2,7 millioner immigranter kom til landet, mens 1,2 millioner reiste fra landet. Netto-innvandringen var da på 1.5 millioner mennesker. En stor del av innvandringen var flyktninger fra Ukraina som utgjorde 1,1 millioner av dem som kom i fjor.

Nesten 40 prosent av skole-elevene i Tyskland har innvandringsbakgrunn og en økende andel av befolkningen utgjøres av eldre mennesker over 59 år. Denne grupper teller nå over 32 millioner mennesker.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

Hva gjør vi med samfunnsoppløsningen i Norge?

mest lest