Norske Peder (28) har tjent 140 millioner på YouTube

Avatar photo
Publisert 3. desember 2023 | 03:59

28 år gamle Peder B. Helland fra Lørenskog har 10,6 millioner abonnenter på Youtube, og tjener gode penger på innholdet han skaper.

Helland legger ut videoer av vakre landskaper akkompagnert av rolig musikk, men selger også noter, lisenser, singler og albumer.

På fire år har driftsselskapet hans hatt inntekter på 155 millioner kroner. 10 av dem har gått ut igjen i lønn til selskapets 1,5 årsverk. Det skriver Finansavisen.

Det gir et resultat før skatt på 140 millioner kroner.

I et intervju på God Morgen Norge fra 2018 fortalte Helland, som på den tiden studerte fysikk, om sideprosjektet som hadde blitt en megasuksess på Youtube. Folk over hele verden klikket seg inn for å få med seg Hellands avslappende musikkvideoer.

– Folk bruker musikken til å sove, gjøre lekser, mens de jobber, eller bare som bakgrunnsmusikk, sa han til TV 2 den gang.

Les også: Folk foretrekker retro bildesign: Ville du kjøpt en slik bil?

En av hovedgrunnene til at han begynte å lage avslappende musikk var at han ønsket å hjelpe mennesker. Han forklarte suksessen blant annet med tidsånden.

– Jeg tror det sier noe om tiden. Det er mye stress i hverdagen, og det har hjulpet folk som har gått gjennom vanskelige ting i livet sitt. Det er givende og inspirerende å få meldinger fra folk som sier det har gjort en forskjell. Det er mange sterke historier jeg får høre, sa Helland til TV 2.

Youtube-kanalen hans heter Soothing Relaxation.

Dette er hans mest populære video, som er sett og lyttet til over 410 millioner ganger:

mest lest